Blije gezichten met hun zwemdiploma's. Beeld: Nikki van Loo
Blije gezichten met hun zwemdiploma's. Beeld: Nikki van Loo

Alle leeftijden zwommen weer mee met Zwem4daagse

Algemeen Sport

Alle leeftijden zwommen weer mee met Zwem4daagse

REEUWIJK-BRUG- Van 26 tot 30 juni hebben 233 zwemmers hebben banen gezwommen tijdens de Zwem4daagse. Het aantal banen was afhankelijk van de leeftijd van de zwemmer. Deelnemers konden opgaan voor medailles van brons tot goud.  

16e gouden medaille

Nikki van Loo is een van de twee drijvende krachten achter de Zwem4daagse. Mensen vragen haar weleens ’Nikki is het alleen voor kinderen?’ Juist niet! Dat is wat zo leuk aan dit evenement is;  er komen mensen van elk leeftijdsgroep zwemmen, ook mensen die anders nooit zwemmen.

Oranje vlaggen hangen een week lang boven het zwembad. Het is een groot feest, en bij een feest hoort traktaties! Voor alle dagen is het de organisatie gelukt om die traktatie via lokale sponsors aan te bieden. Iedere dag kregen de deelnememers na hun baantjes fruit, krentenbol, watermelon, ontbijtkoek en op vrijdag een tafel vol lekkers!

Waarom de Zwem4daagse organiseren?
De vrijwilligers van De Fuut organiseren ieder jaar de Zwem4daagse. Dat kost natuurlijk tijd om het te regelen. Toch vindt De Fuut het belangrijk dat dit evenement plaatsvindt. Nikki: “Tien jaar geleden tijdens het schoolzwemmen was ik ‘helpmoeder’. Ik zag veel kinderen met diploma’s die niet goed konden zwemmen. Zoals een jongen die de overkant niet kon bereiken. Maar het weekend voor de zwemles had ik hem op de boot van zijn opa gezien, zonder zwemvest.  Schoolzwemmen vindt niet overal meer plaats. Als een klas gaat zwemmen, dan is dat voor de lol. maar als kinderen geen banen meer hoeven te trekken, hoe kan iemand dan weten dat een kind ook daadwerkelijk kan zwemmen?”

Oranje zwembroek
Tijdens een van de ochtenden komt een jongen baantjes trekken voor de Zwem4daagse. Er waren andere mensen aan het vrij zwemmen, waaronder Thom die zwemt voor het Nederlands Waterpoloteam. Thom vond het zo knap dat die jongen baantjes kwam trekken, dat hij hem zijn zwembroek van het Nederlands Waterpoloteam heeft gegeven.