Wethouder Dirk-Jan Knol bakte pannenkoeken tijdens week tegen de eenzaamheid.
Wethouder Dirk-Jan Knol bakte pannenkoeken tijdens week tegen de eenzaamheid. Foto: Thuishuis Reeuwijk

Een stukje minder eenzaamheid

Algemeen

REEUWIJK-DORP - Van 28 september tot en met 4 oktober was het de Week tegen Eenzaamheid. SAM, Sport en Welzijn en Thuishuis Reeuwijk hebben samen enkele activiteiten georganiseerd en leverde dit gezellige dagen op.

Maandag 2 oktober is er in het Thuishuis-Café (schuurtje van Dirk Vergeer) een bingo gehouden. Bob Vermeulen en de Action hadden prijzen beschikbaar gesteld. Spelleider René en zijn assistente Nelleke leidden het spel met verve. Het was een gezellige middag. 

Dinsdagochtend zou in het Huis van Alles een dansclinic ‘Old time dance’ gegeven worden. Omdat de docent ziek was, gaf buurtsportcoach Lisette een beweegles. Wat de vaste dames van de gym betreft, mag zij dit wel elke week komen doen! 

Als slotactiviteit zijn in het Huis van Alles ruim 30 personen op pannenkoeken getrakteerd. Naast enkele vrijwilligers kwam ook wethouder Dirk-Jan Knol helpen. Bertus en Marian bleken heel goed pannenkoeken te kunnen bakken, maar toen de wethouder er was liet hij zien hoe goed hij ze in de lucht kan omkeren. Hij serveerde de pannenkoeken met veel enthousiasme en deed dat tot ze helemaal op waren.

De Week tegen Eenzaamheid is nu voorbij maar hoe mooi zou het zijn als we elke dag contact maken met de mensen om ons heen en vooral ook met de mensen die dat vanuit zichzelf minder gemakkelijk doen.

Wethouder Dirk-Jan benadrukt het belang van deze week. “Eenzaamheid is niet iets wat je aan iemand ziet of waar makkelijk over wordt gesproken. 47% van onze inwoners van 65 jaar voelt zich eenzaam. Juist daarom is het zo belangrijk om aandacht te blijven vragen voor dit onderwerp, laagdrempelige activiteiten te organiseren en de verbinding aan te gaan. Nodig eens iemand uit om mee te gaan naar het klaverjassen, voor een wandeling rond de plas of ga eens op de koffie. Door verbinding te maken, leveren we met elkaar een bijdrage aan een sociaal sterke samenleving waar iedereen zich gezien en verbonden voelt.”

Advertentie

Categorieën