Jackie van der Vlis (directeur Evertshuis) bij de opgeslagen boeken. Zaterdag is de 1ste Boreftse Boekenmarkt.
Jackie van der Vlis (directeur Evertshuis) bij de opgeslagen boeken. Zaterdag is de 1ste Boreftse Boekenmarkt. Foto: Antoinette Riekert

Sinterklaas zet voet aan land, heel veel boeken en gitaarmuziek

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Wat is er dit weekend te doen in Bodegraven-Reeuwijk? We lichten de leukste agendaberichten uit, zodat jij weet wat je niet wilt missen. Kijk op www.kijkopbr.nl/agenda voor de volledige agenda.

Sinterklaas in Bodegraven

BODEGRAVEN - Sinterklaas en zijn pieten bezoeken op zaterdag 18 november Bodegraven Centrum. Ze komen om 14.00 door de sluis en meren aan bij de Rijnkadehaven. Ze arriveren om 14.30 uur op het Raadhuisplein. Rond 15.30 vertrekt Sinterklaas op Ozosnel met zijn pieten richting het station. Kinderen krijgen op school een kleurplaat. Deze kunnen zij op 18 november in een speciale brievenbus doen die staat op het plein. Op zaterdag 25 november om 11.30 uur prijsuitreiking bij Rijnhoekplaza en daarna gaat de Sint naar winkelcentrum Broekvelden.

Voorstelling ‘De Dubbele Boeking’ 

REEUWIJK-BRUG - Toneelvereniging VIOS uit Reeuwijk geeft 18 november weer twee heerlijke voorstellingen in Zalencentrum De Brug. Dit jaar spelen ze ‘De Dubbele boeking’ van Peter Damen. Matinee is om 14.00 uur, waarbij de toegang gratis is voor 55-plussers. De avondvoorstelling begint om 20.00 uur. Een kaartje kost 12,50 euro.  Meer informatie hierover zie de website www.viosreeuwijk.nl.

Eerste Boreftse boekenmarkt 

BODEGRAVEN - De 1ste Boreftse Boekenmarkt is van 10.00 tot 14.00 uur in het Evertshuis. U vindt hier een uitgebreide keuze aan boeken tegen een kleine vergoeding. De opbrengst gaat volledig naar een goed doel: theaterkaartjes voor kinderen en hun ouders die door (financiële) omstandigheden niet naar jeugdvoorstellingen kunnen gaan. Deze speciale boekenactie is in samenwerking met het Sociaal Team. Meer informatie op www.evertshuis.nl.

Minoux – POW WOW

BODEGRAVEN - Dit is een matinee voorstelling, met aansluitend een heerlijk dinerbuffet door Koksvisie. POW WOW bevraagt hoe wij, vanuit verschillende overtuigingen en tradities, zorgen voor onze ouders en ouderen (met dementie). De voorstelling leidt tot verbinding, nieuwe inzichten en het bespreekbaar maken van dit actuele vraagstuk.  Start van de voorstelling is om 15.00 uur. Een kaartje kost 20,50 euro, inclusief een drankje. Het dinerbuffet kost 21 euro per persoon. Voor meer informatie en kaartjes kijkt u op www.evertshuis.nl. 

Jean-Pierre invites … Judith and André

BODEGRAVEN - Jean-Pierre speelt jazz, blues en lichte muziek en past daarbij klassieke gitaartechnieken toe. Eigen arrangementen die de stukken in een geheel ander licht plaatsen. Daarna zal André Redert het spel met zijn fretloze basgitaar aanvullen. Tenslotte vertolkt Judith Van Zelm Van Eldik met haar prachtige stem en enthousiasme een aantal jazz standards op een manier zoals alleen Judith dat kan. Aanvang is 15.00 uur, deur open 14.45 uur. Entree is gratis. Reserveren via mail aan info@hetgroeneharthuys.nl.

Intrada Midden Nederland 2023

REEUWIJK-BRUG - Het danstoernooi voor de dansmariekes van carnavalsverenigingen vindt plaats op zondag 19 november. Ga voor meer informatie naar de Facebookpagina van Intrada Midden Nederland.

Organiseer jij ook een evenement? Plaats hem in de online agenda. Kijk voor de volledige agenda op www.kijkopbr.nl/agenda.