Sint komt aan op De Venen (archiefbeeld).
Sint komt aan op De Venen (archiefbeeld). Foto: De Venen

Wat ga jij doen dit weekend?

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Wat is er dit weekend te doen in Bodegraven-Reeuwijk? We lichten de leukste agendaberichten uit, zodat jij weet wat je niet wilt missen. Kijk op www.kijkopbr.nl/agenda voor de volledige agenda.

Optreden De Banier in De Spil

REEUWIJK-BRUG - Op vrijdagmiddag 24 november treedt zangvereniging De Banier op in dienstencentrum De Spil. Zij zingen voor u van opera tot musicals en volksliederen. De zaal gaat open om 14.15 uur. Het concert begint om 14.30 uur. Toegang is 5 euro per persoon, inclusief een kopje koffie of thee.

Vroege Vrijdag Soos!

BODEGRAVEN - Sociëteit Kras start het weekeinde van 24 november weer met de leukste vrijdagsoos met de lekkerste koude drankjes. Ga voor meer informatie naar https://www.krasnieuws.nl/agenda/.

Pepernotendisco in De Zon

BODEGRAVEN - Doe ook mee met de traditionele pietendisco in De Zon. Het wordt weer een extra gezellig feestje waar de organisatie ook weer een aantal pieten hoopt te verwelkomen. Naast pepernoten snoepen draait de DJ ook lekker veel sinterklaasliedjes om op te dansen. De tijden zijn 18.30 tot 20.00 uur. De kleine bar is open voor alle ouders die gezellig willen meegenieten. 

Calefax Reed Quintet

REEUWIJK-BRUG - Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet.Zij spelen samen in de ongewone samenstelling van hobo, saxofoon, fagot, klarinet en basklarinet. Het ensemble speelt klassieke muziek met popmentaliteit. Het concert begint om 20.15 uur in Zalencentrum De Brug. Voor informatie en tickets gaat u naar www.reeuwijkklassiek.nl

Solotour Matthijn Buwalda

BODEGRAVEN - Dit najaar gaat Matthijn Buwalda solo op tour! Tijdens ‘Matthijn in het klein’ neemt hij je mee terug naar de basis. Wegens groot succes is er een extra concert geboekt. Aanvang van het concert is 20.30 uur. Voor meer informatie en kaarten ga naar www.evertshuis.nl. 

Jeu de Boules-Café

BODEGRAVEN - Boulen met muziek, hapje en drankje. Iedereen kan hieraan deelnemen. Trainen, oefenen en uitleg vanaf 18.45 uur, wedstrijden na 19.30 uur. Kijk voor meer informatie op obsbodegraven.nl.

Streekmuseum nog even open!

REEUWIJK-BRUG- Het Streekmuseum is nog 1 zaterdag open, namelijk op 25 november. Tussen 13.30 en 17.00 uur kunt u het museum bezoeken. Vanwege het winterseizoen en de nieuwbouw naast de bestaande boerderij zijn ze tot maart 2024 gesloten. Kijk voor alle ontwikkelingen en actuele tentoonstellingen en openingstijden op www.streekmuseumreeuwijk.nl.

Intocht Sinterklaas in Waarder

WAARDER - Op zaterdagochtend 25 november komt Sint aan in Waarder. De intocht is vanaf 10.00 uur en start bij de PWA-school. Na de intocht kunnen de kinderen uit Waarder nog een cadeautje ophalen bij de sint en de pieten.

Intocht Sinterklaas in Reeuwijk-Brug

REEUWIJK-BRUG - Sinterklaas komt naar Reeuwijk! Ben jij erbij? Om 10.45 uur komt Sint aan bij de Roei- en Zeilvereniging Gouda, daarna gaat de optocht naar de Winkelcentra Miereakker en Westplein. Tussen 14.00 en 15.00 uur is pietendisco in Zalencentrum De Brug. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Sinterklaas Reeuwijk-Brug. 

Scoor een duurzaam sintkado 

BODEGRAVEN - Voor een duurzaam sintkado organiseert de mijnklimaatpartij een ruil-en-deel event. Op vrijdag 24 november kun je tussen 19.00 en 21.00 uur kadootjes waar je niets mee doet inleveren, bijvoorbeeld puzzels, boeken of spelletjes. Op 25 november kun je tussen 11.00 en 13.00 een ander kadootje scoren. Wel kadootjes willen inleveren, maar lukt vrijdag niet? Mail naar info@mijnklimaatpartij.nl.

Sinterklaastekeningen Bodegraven

BODEGRAVEN - Op zaterdag 25 november is om 12.45 tot 13.30 uur de prijsuitreiking van de mooiste sinterklaastekening bij Rijnhoekplaza.  

Bijeenkomst Thuishuis Reeuwijk

REEUWIJK-DORP - In een monumentaal klooster wordt het Thuishuis Reeuwijk-Dorp gerealiseerd met meerdere appartementen voor 55+. Voor geïnteresseerden is er een geheel vrijblijvende informatiemiddag in Dorpshuis De Kaag. Koffie en thee staan vanaf 14.00 voor u klaar. Kijk voor meer informatie op https://thuishuisreeuwijk.nl/.

Apennoten – Een Kist vol sintliedjes (3+)

BODEGRAVEN - Speciaal voor de sinterklaas periode heeft Apennoten een vrolijke voorstelling vol met sinterklaasliedjes gemaakt. In de show komen allerlei liedjes voorbij uit het programma Apennoten dat op NPO Zapp te zien is. De voorstelling begint om 15.00 uur. Meer informatie en tickets via www.evertshuis.nl. 

Techno evenement: BodegRAVE!

BODEGRAVEN - Dit weekend kun je naar het vetste techno evenement van Bodegraven: BodegRAVE bij de Zon! Een kaartje kost 12,50 euro. De rave duurt van 21.00 tot 03.00 uur. Kijk voor meer informatie en kaartjes op www.dezonbodegraven.nl. 

Sinterklaas in Reeuwijk-Dorp

REEUWIJK-DORP - Sint komt 25 november ook naar Reeuwijk-Dorp. Het sintfeest is voor kinderen van 0 jaar tot en met groep 5. Deelname kost 3 euro. Op school zijn entreekaartjes uitgedeeld. Niets ontvangen? Neem dan contact op met Debby Vermeulen via 06-21930481. Het feest begint om 9.00 uur. Verzamelen op het schoolplein van Basisschool de Bron. Om 9.15 uur komt Sint met zijn pieten aan en gaan de kinderen in optocht naar Gasterij Vergeer. Om 11.00 uur is het feest afgelopen. 

Sinterklaas in Nieuwerbrug

NIEUWERBRUG - Op zaterdag 25 november komen Sinterklaas en zijn pieten tussen 12.00 en 12.15 uur aan bij de Tolbrug. Daarna gaan zij samen met alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes in een optocht door Nieuwerbug. Voor de kinderen tot en met groep 6 is daarna een feest in het Wierickehuis. Voor dit feestje wordt een kleine bijdrage van 3 euro per kind gevraagd. 

Kamerconcert bij de Zingende Zaag

NIEUWERBRUG - De Zingende Zaag organiseert op zondag 26 november een koffieconcert met viool en piano. Het concert begint om 12.00 uur en vindt plaats bij Weiland 38. Stuur voor meer informatie een mail naar de.zingende.zaag@xs4all.nl.

Organiseer jij ook een evenement? Plaats hem in de online agenda. Kijk voor de volledige agenda op www.kijkopbr.nl/agenda.

Advertentie

Categorieën