Hilco Kapteijn, eigenaar van AlDex auto- en bandenservice, is kersvers kandidaat-bestuurslid. Hij vertelt graag over de nieuwe koers van Platform-Z.
Hilco Kapteijn, eigenaar van AlDex auto- en bandenservice, is kersvers kandidaat-bestuurslid. Hij vertelt graag over de nieuwe koers van Platform-Z. Foto: Bianca Rozendaal

Platform-Z: meer aandacht voor zelfstandig ondernemers in onze gemeente

Bedrijfsbericht

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Platform-Z, de netwerkclub voor zelfstandig ondernemers in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan. Dat werd op 21 maart gevierd met een lustrumfeest. 

door Bianca Rozendaal

Het netwerk Platform-Z heeft rond de tachtig leden en organiseert workshops, kennisbijeenkomsten, borrels, netwerkwandelingen en BBQ’s. Hilco Kapteijn, eigenaar van AlDex auto- en bandenservice, is kersvers kandidaat-bestuurslid. Hij vertelt graag over de nieuwe koers van Platform-Z. “Er zijn heel veel zelfstandig ondernemers in Bodegraven-Reeuwijk. Zij vormen samen de ruggengraat van onze gemeente. Een groep om rekening mee te houden, ook in de politiek. Wij willen deze groep meer een gezicht geven en ook hun belangen beter behartigen.”

Hilco heeft zelf een eenmanszaak met personeel. 2 jaar geleden nam hij de garage van zijn vader aan de Prins Bernhardstraat over. “Toen ik voor mezelf begon, heb ik me breed georiënteerd. Welke ondernemersvereniging past het beste bij mij als persoon en waar kan ik het meeste van leren? Zodoende kwam ik bij Platform-Z terecht. Veel mensen denken dat Platform-Z alleen voor zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel) is bedoeld, maar dat is een misvatting. Ook eenmanszaken zijn van harte welkom.”

Hilco vindt het belangrijk om uit zijn bubbel te komen en zijn horizon te verbreden. “Bij Platform-Z heb ik veel nieuwe mensen ontmoet. Ook vind ik het leuk om maatschappelijk bezig te zijn. Zo ondersteunen we als Platform-Z ook een lokaal goed doel. Dit jaar is dat De Oude Zustertuin. Ik vind het belangrijk om ook op die manier betrokken te zijn bij mijn dorp.”

Stem voor zelfstandig ondernemers

Is Hilco met zijn auto- en bandenservice geen vreemde eend in de bijt? Hilco: “Nee hoor, er worden steeds meer technische ondernemers lid. Al mis ik nog wel een grote groep: waar zijn de zelfstandige metselaars, timmermannen en schilders uit onze gemeente?”

Platform-Z wil zich nadrukkelijker profileren als de belangenbehartiger van alle zelfstandig ondernemers in Bodegraven-Reeuwijk. Hilco: “Ik vind echt dat wij een grotere stem verdienen in de gemeente. Wij zijn veelal geen winkeliers en ook geen multinationals, maar wij dragen toch zeker ook ons steentje bij aan de lokale economie. Er is bijvoorbeeld zoveel leegstand in Bodegraven. Dan denk ik: zijn er geen andere oplossingen mogelijk in samenwerking met zelfstandig ondernemers? We zijn uiteindelijk allemaal gebaat bij een aantrekkelijk en uitnodigende leefgemeenschap.”

Meer leden

Meer leden zijn altijd welkom bij Platform-Z. Hilco: “Kom gewoon eens een keer vrijblijvend langs bij een bijeenkomst of borrel en laat je verrassen. Er valt zoveel te halen bij Platform-Z. Door met andere zelfstandig ondernemers in gesprek te gaan, kom je soms tot hele nieuwe inzichten. En je hoeft niet overal in je eentje het wiel voor uit te vinden. Misschien worstel je wel met een probleem, waar een ander allang een oplossing voor heeft bedacht.”

Voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten. Voor 85 euro exclusief BTW per jaar ben je al lid. “En daar krijg je ook nog een hoop gezelligheid voor terug!”

Hilco Kapteijn in zijn garage.

Advertentie

Categorieën