Beeld van de nieuwe supermarkt in Waarder.
Beeld van de nieuwe supermarkt in Waarder. Foto: Dunavast

Duurzame ambitie nieuwe vestiging PLUS

Bedrijfsberichten

WAARDER - PLUS Hoogendoorn heeft in samenwerking met Dunavast en de gemeente Bodegraven Reeuwijk op 2 november de anterieure overeenkomst getekend voor een nieuwe vestiging aan de Molendijk. Deze positie bevindt zich op een prominente plek aan de rand van het dorp, direct aan de snelweg A12, bij afslag 13. Bij de feestelijke ondertekening hebben Nel en Jacob Hoogendoorn, wethouder Jan Leendert van den Heuvel en Aart Jan Verdoold hun handtekening gezet voor de realisatie van een nieuw pand, wat volledig voldoet aan de BREAAM-eisen. 

Na oplevering zal de supermarkt qua energie grotendeels zelfvoorzienend zijn en zal hetworden voorzien van alle mogelijke duurzaamheidstoepassingen. Hiermee wordt denieuwe PLUS een welkome aanvulling op het supermarkt aanbod in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Familiebedrijf

‘Goed eten, daar houden we van’ is de slogan van PLUS-supermarkten. Dat weten ze in Waarder maar al te goed. PLUS Hoogendoorn is een familiebedrijf, dat in 1916 is opgericht door de overgrootvader van Dick Hoogendoorn, die momenteel aan het roer staat van de PLUS in Waarder. Al drie generaties lang is de supermarkt overgegaan van vader op zoon. Ondernemen is dan ook geen nieuws voor hen, zij zijn zich de afgelopen 100 jaar altijd blijven ontwikkelen om de nieuwste trends te volgen en zagen daarmee ook de spilfunctie ontstaan door de voorziening in basisbehoeften in de oostelijke kern van de gemeente Bodegraven Reeuwijk waaronder de dorpen Waarder, Driebruggen en Nieuwebrug.

Nieuwe vestiging

Met de tijd meegaan vergt ook iets van het pand. Klanten voldoende ruimte bieden en de concurrentie voorblijven om in te kunnen spelen op de veranderende consumenten behoefte was dan ook een van hun wensen.

Het nieuwe ruime terrein aan de Molendijk heeft een oppervlakte van 10.400 m², een grote verbetering ten opzichte van de bestaande locatie. Op dit terrein zal een supermarkt worden gerealiseerd van ruim 2.000 m², met meer dan honderd parkeerplaatsen. Hiermee wordt ook het probleem van de verkeersveiligheid op de oude locatie opgelost, de vrachtwagens ter bevoorrading hebben hierdoor een veilig alternatief als aanrijroute. Voorzien van een sedumdak, een ruime hoeveelheid zonnepanelen en een voornamelijk houten constructie, zal het gebouw na oplevering voldoen aan alle BREAAM-eisen. Een pareltje onder de supermarkten!

Woningen

Dunavast zal tevens het bestaande pand in Waarder, waar de PLUS momenteel is gevestigd in ontwikkeling nemen ter realisatie van tien betaalbare koopwoningen. Naar verwachting zal de bouw van de supermarkt in het tweede kwartaal van 2024 worden gestart. Zodra de familie Hoogendoorn na afronding van de bouw kan verhuizen naar het nieuwe pand, zal ook de start bouw voor de woningen in de bestaande situatie worden gepland.

De betrokken partijen bij de ondertekening van de plannen voor een nieuwe supermarkt in Waarder.

Advertentie

Categorieën