Elektriciteitsnet zit aan zijn capaciteit.
Elektriciteitsnet zit aan zijn capaciteit. Foto: Pexels

Elektriciteitsnet in Waarder en Driebruggen bereikt maximale capaciteit

Bedrijfsberichten

WAARDER-DRIEBRUGGEN - Het elektriciteitsnetwerk in Waarder en Driebruggen bereikt de maximale capaciteit voor grootschalig gebruik van stroom.

Dit heeft gevolgen voor met name grote bedrijven die een nieuwe aansluiting willen of hun huidige aansluiting willen uitbreiden. Deze aanvragen komen op een wachtlijst. Huishoudens en kleine ondernemers worden niet geraakt. 

Sinds begin 2023 is in de dorpen Waarder en Driebruggen het gevraagde vermogen om stroom af te nemen meer dan verdriedubbeld. Deze aanvragen zijn voornamelijk voor initiatieven om snellaadstations voor elektrisch vervoer mogelijk te maken. De abrupte toename in het aantal aanvragen kan het gevolg zijn van netcongestie in de provincie Utrecht, waardoor initiatieven worden verplaatst naar plekken waar nog wel netruimte is. 

Netbeheerder Stedin gaat samen met grootverbruikklanten onderzoek doen naar het beter benutten van het net. Zo kan mogelijk ruimte ontstaan voor bedrijven die anders op de wachtlijst terecht komen. De structurele oplossing is een nieuw elektriciteitsstation in Driebruggen en het verzwaren van kabelverbindingen die lopen langs Waarder en Driebruggen. De technische werkzaamheden om het elektriciteitsnet in deze omgeving te verzwaren, zijn naar verwachting medio 2027 gereed.

Advertentie

Categorieën