Afbeelding

Koor en muzikanten klaar voor Volkskerstzang

Cultuur

Bodegraven - Er is maandenlang intensief voor geoefend, maar nu is het eindelijk bijna zover. Op zaterdag 21 december vindt de 24e Volkskerstzang van Interkerkelijk koor Promising Voices plaats in de Dorpskerk te Bodegraven.

Een orkest bestaande uit pianist, drummer, vioolkwartet, hoboïst, dwarsfluitist, basgitarist en trompettisten, onder leiding van dirigent Leon van Veen, begeleidt de meerstemmige koorzang. Afgelopen dinsdag was de generale repetitie en het koor en de muzikanten zijn er klaar voor. Alles valt op zijn plek! Het thema van deze Volkskerstzang is: 'The first Noël'. Met de liederen, samenzang en een kort verhaal neemt het koor je mee naar die eerste Kerst in Bethlehem. Het repertoire is zeer gevarieerd. Denk aan het klassieke 'Star carol' van John Rutter en aan 'Niet als een vorst' van Leon van Veen, maar ook aan het prachtige 'a Christmas blessing' van Stopford en nog veel meer moois. Van een ingetogen a-capella lied tot het bijna theatrale 'Sing Noël sing hallelujah' van Michael W. Smith en van alles daartussenin.

Er zijn uitvoeringen om 16.30 uur en om 20.00 uur. Entree is 7,50 euro per persoon. Kaarten via www.zingenindekerk.nl/koren. Zoals een vaste bezoeker pas zei: "Ik ben er zeker weer bij! Met de Volkskerstzang begint voor mij de Kerst."

Advertentie

Categorieën