Logo kobr.nl
 Links Juf Trudy Melse (adjunct-directeur) en rechts Meester Kuiper (directeur).
Links Juf Trudy Melse (adjunct-directeur) en rechts Meester Kuiper (directeur). (Foto: )

Win-win-situatie bij nieuw schoolgebouw Verhoeff-Rollmanschool

  Human Interest

Bodegraven - Aan het Dronenplein is maandag 2 september het nieuwe schoolgebouw van de Verhoeff-Rollmanschool in gebruik genomen. Het lichte en transparante gebouw biedt ruimte aan ruim 300 leerlingen en 31 docenten.

De Verhoeff-Rollmanschool is een christelijke school voor reformatorisch basisonderwijs. Het oude schoolgebouw aan de Julianastraat werd te klein voor het groeiend aantal leerlingen. In 2007 werd daarom noodgedwongen een dependance aan het Dronenplein in gebruik genomen waardoor er op twee locaties lesgegeven werd.

In het voorjaar van 2016 ging een lang gekoesterde wens in vervulling: de gemeente ging akkoord met nieuwbouw voor de school. Deze nieuwbouw staat voor een goede en duurzame huisvesting van alle leerlingen en leerkrachten. In oktober 2018 startte de bouw en afgelopen zomer is het complex gereed gekomen.

Bouw

De bouw is geheel naar wens verlopen. Bart Kuiper, directeur van de school: "We hebben gezocht naar een architect die ervaring had met het ontwerpen van schoolgebouwen; Cita Architecten bleek deze ervaring te hebben. Ze hebben een prachtig, duurzaam schoolgebouw voor ons getekend. Op het dak van de school zijn 274 zonnepanelen geplaatst. Middelwatering Bouw heeft de plannen perfect uitgevoerd. Van omwonenden kregen we zelfs complimenten dat de aannemer zo 'netjes' bouwde. Ook de samenwerking met de gemeente verliep uitstekend."

Behalve de dertien lokalen voor de basisschool, is er ook een ruimte gecreëerd voor een peutergroep. Quadrant huurt dit lokaal voor Peutergroep Dronenpark.

Verhuizing

Mede door hulp van vele ouders is de verhuizing erg vlot verlopen. Oude meubelen hebben een tweede leven gekregen op scholen in Irak, Suriname en Albanië. In het nieuwe pand staan in alle lokalen tafeltjes van dezelfde hoogte, de stoelen kunnen in hoogte worden aangepast wat een rustig beeld in de lokalen geeft. Bovendien hebben alle leerlingen de beschikking over een koptelefoon waardoor ze zich even kunnen afsluiten van alle geluiden om zich heen en zich goed kunnen concentreren.

Spannend

De eerste schooldag was spannend voor zowel de leerlingen als de docenten. Een leerling vertelt dat "alles zo schoon en licht is" en een andere leerling vult aan dat "alles mooi en nieuw is en dit digibord het gelukkig altijd doet."

Ook voor de docenten is het een verademing om na al die jaren weer met alle collega's vanaf één locatie te werken. Adjunct-directeur Juf Trudy Melse is erg verguld met het nieuwe schoolgebouw: "Het geeft ruimte, letterlijk, maar ook in je hoofd." Nu zij haar eigen kantoor heeft, mist ze wel de kinderstemmen die voorheen continue om haar heen waren. Maar verder niets dan lof over haar nieuwe onderkomen: "Licht en transparant. Het is zo fijn om weer allemaal samen onder één dak te werken!"

Win-win-situatie

De bouw van deze school is de laatste fase van de gemeentelijke plannen voor de scholenlocatie Dronenplein. De prinses Beatrixschool en de Willibrord-Milandschool zijn al eerder in gebruik genomen. Nu de scholen gereed zijn, wordt als laatste het Dronenpark opnieuw aangelegd. Een groen en kindvriendelijk speelpark waar zowel de leerlingen als de omwonende kinderen gebruik van kunnen maken. Omgekeerd mogen de omwonende kinderen, buiten de schooltijden, ook gebruik maken van de speelplaats van de school. Bart Kuiper: "Een win-win-situatie."

Op de achterlaatlocatie van de oude prinses Beatrixschool (Droomfabriek) komen na afbraak van het pand, 32 parkeerplaatsen.

Tekst en beeld: Edith Op de Woerd

Warm welkom voor peutergroep Dronenpark

Bodegraven - 'Juffen' Ina, Sjanie en Paula van peutergroep Dronenpark ontvingen hun peuters op maandag 2 september vol enthousiasme op de nieuwe locatie in de Verhoeff-Rollmanschool. De peutergroep van Quadrant Kindercentra is deze zomer meeverhuisd naar het nieuwe schoolgebouw. Op vrijdag 13 september kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen tussen 15.00 en 17.00 uur en tussen 18.30 en 20.30 uur. De juffen en meesters zorgen voor een warme ontvangst.

Meer berichten