Logo kobr.nl
Jan en Nelie Neuteboom-Lindhout op hun bloemrijke balkon aan de Máximalaan in Waarder
Jan en Nelie Neuteboom-Lindhout op hun bloemrijke balkon aan de Máximalaan in Waarder (Foto: Wim de Boevère)

60 jaar geleden gaven Jan en Nelie elkaar het jawoord

  Human Interest

WAARDER - Jan Neuteboom, geboren en getogen in Waarder, ging naar school in Waarder en later in Woerden, maar wilde op 18-jarige leeftijd eigenlijk liever gaan werken op het schip van zijn oom. Dat schip zorgde voor Jans link met de marine, want korte tijd later tekende hij voor een contract van zes jaar. Hij werd gestationeerd op het toenmalige Marinevliegkamp Valkenburg bij Katwijk. Samen met zijn maten van het vliegkamp 'stapte' hij regelmatig op de boulevard van het vlakbij gelegen Noordwijk. Via een vriendin van een van die maten kwam daar Nelie Lindhout in zijn gezichtsveld.

In het voorjaar van 1958 werd die kennismaking bezegeld met een verloving. Dat was juist op tijd, voordat Jan voor anderhalf jaar door de marine werd uitgezonden naar Nieuw-Guinea. Na zijn terugkeer in 1960 zijn Jan en Nelie getrouwd. Ze hebben toen nog twee jaar bij haar ouders ingewoond. Voor en in die periode was Nelie een van de medewerksters in een zorginrichting, de Dr. Mr. Willem van den Berg Stichting in Noordwijk.

Jan stak steeds zijn voelhoorns uit op zoek naar een eigen huis in Waarder. Dat resulteerde in de toewijzing van een woning aan de Kosterdijk, waar het echtpaar zo’n zeven jaar heeft gewoond. Er kwamen kinderen en daarom werd er verhuisd naar een pas gebouwde en ruimere woning in de Prins Bernhardstraat, eveneens in Waarder. In die Prins Bernhardstraat hebben Jan en Nelie 46 jaar gewoond en hebben zij hun vier kinderen, twee dochters en twee zoons, grootgebracht. De kinderen zijn inmiddels al jaren het huis uit en Jan en Nelie wonen nu in een van de apartementen aan de Máximalaan, nog steeds in Waarder.

Beiden houden van heerlijk vrij op vakantie gaan met een caravan, onder meer in Frankrijk. Zodra dat kon, waren dat langere trips, soms meer dan een maand. Jan is echt iemand die van bijna alle chauffeursmarkten thuis is. Hij is voor de marine ambulancechauffeur geweest in Leiden, chauffeur voor de Familie Kiela in Driebruggen, voor een bedrijf in meubelstoffen en hij was chauffeur op een touringcar. Daarna heeft Jan tot zijn VUT gewerkt op een kantoor van een woningbouworganisatie in Woerden en Amersfoort. In zijn vrije tijd heeft hij altijd veel plezier gehad in wat hij 'tuinen' noemt. Nelie houdt zich graag bezig met verschillende vormen van handwerken, zoals haken en breien. Als vrijwilligster maakt zij babykleertjes, die allemaal naar een goededoeleninstelling in Utrecht gaan.

Beide zijn ze nu 81 jaar, maar vervelen is er voor hen echt niet bij. Vanwege de coronamaatregelen kwam burgemeester Christiaan van der Kamp deze keer niet op bezoek om het paar te feliciteren, maar woensdagmorgen 20 mei werden beiden door hem verrast met een persoonlijk telefoontje en de bezorging van een bloemenboeket namens de gemeente.

Tekst en beeld Wim de Boevère

Meer berichten