Logo kobr.nl
Foto:

Leerlingen geslaagd voor fietsverkeersexamen

  Human Interest

REEUWIJK - Nadat zo’n 120 leerlingen van de basisscholen De Venen, De Bron en De Regenboog begin juni met goed gevolg hun schriftelijk verkeersexamen hadden afgelegd, was dinsdagochtend 30 juni tijd voor het praktisch verkeersexamen.

Ter voorbereiding op het praktische examen hebben de leerlingen een aantal verkeerslessen gehad van het programma School op Seef. Door de eigen leerkracht werd ook lesmateriaal van Veilig Verkeer Nederland gebruikt en de route is geoefend door de leerlingen. Dit heeft allemaal geloond, want alle deelnemende leerlingen zijn geslaagd. Voorafgaand aan het fietsexamen heeft de politie elke fiets uitvoerig gecontroleerd, voor- en achterlicht, fietsbel, remmen, handvatten etc. Bij goedkeuring kreeg men de sticker OK.

Op cruciale punten werden zij beoordeeld op het verkeerstechnisch handelen. Het examen verliep zonder problemen en alle kinderen kregen na afloop te horen dat zij het diploma in ontvangst konden nemen. De officiële uitreiking heeft inmiddels plaatsgevonden.

Lees ook

Meer berichten