Logo kobr.nl
Foto: Bert Verver

Gezellige viering 40-jarig bestaan De Reehorst

  Human Interest

REEUWIJK - Vorige week vrijdag is in het Reeuwijkse verpleeghuis De Reehorst op gezellige wijze het 40-jarig bestaan van het verpleeghuis gevierd. In verband met de coronamaatregelen was er geen sprake van een grootse viering, maar waren over de dag verspreid kleinschalige activiteiten. Bij elkaar gaven die de dag voor zowel medewerkers als bewoners extra kleur.


De Reehorst, zoals het centrum nu heet, werd in 1980 geopend bij het in 1967 gerealiseerde complex van 87 seniorwoningen en dienstencentrum De Ravenhorst. Initiatiefnemer was de Stichting Interkerkelijk Zorgcentrum Reeuwijk (SIZR). Deze stichting beëindigde in 2001 haar activiteiten en ging samen met Stichting Zorgcentra Midden-Holland, een voorloper van de huidige eigenaar Zorgpartners Midden-Holland. Sinds de bouw van De Ravenhorst is het complex niet alleen uitgebreid met De Reehorst, maar werden ook de aanleunwoningen van De Schouw en het

wooncomplex De Vrijhoef eraan toegevoegd. De laatste jaren heeft er, mede onder invloed van de grotere veranderingen in de zorgverlening, een ingrijpende verbouwing plaats gevonden. Niet alleen werd er een nieuw dienstencentrum gerealiseerd, maar ook De Reehorst werd ingrijpend verbouwd en aangepast aan de eisen die momenteel aan een verpleeghuisfunctie worden gesteld.

Ontbijt

De jubileumdag begon met een feestelijk ontbijt voor de medewerkers, dat in alle vroegte was verzorgd door het managementteam. Ook aan het ontbijt van de bewoners werd extra zorg besteed en uiteraard was er gebak bij de koffie.

De Stichting Vrienden van de Reehorst had een bijzonder leuke geste voor de medewerkers en bewoners in petto. Uit handen van voorzitter Peter Tarnóczy mochten zij een cadeaubon van 40 euro in ontvangst nemen als dank voor de vele extra inspanningen die zij de laatste tijd hebben moeten leveren. Twee afdelingen van het verpleeghuis werden bovendien verrast met een draagbare dvd-speler en de bewoners van de bovenste etage werden tot hun vreugde verblijd met een prachtige interactieve knuffelhond.

Het duo ‘2 Gether’ verzorgde per etage een gezellig, muzikaal optreden, chef-kok Toby Tredgett bereidde een heerlijke Indische maaltijd en in de middaguren was er een optreden van de dansgroep ‘New Memories’. In de centrale hal was er voor een groep genodigden een bescheiden bijeenkomst met een hapje en een drankje. De bewoners en medewerkers sloten de dag af met een salademaaltijd.

Ondanks alle beperkingen is het een gezellige jubileumdag geworden, waar bewoners en personeel met plezier op terug kunnen kijken.

Tekst en beeld: Bert Verver met Bep Stoppelenburg

Meer berichten