Logo kobr.nl
Foto: De Bron

De Bron pimpt fietsen voor veiligheid

  Ingezonden

REEUWIJK-DORP - Op maandag 14 september kwamen de kinderen van basisschool De Bron naar school met rijkversierde fietsen. Onder toeziend oog van wethouder Inge Nieuwenhuizen presenteerden de kinderen hun 'gepimpte' fietsen in het kader van de Schoolbrengweek van School op Seef.

Tijdens de Schoolbrengweek roepen scholen ouders en leerlingen op om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan. Basisschool De Bron organiseerde een pimp-je-fietswedstrijd om de Schoolbrengweek extra onder de aandacht te brengen. Om 12.30 uur arriveerde wethouder Inge Nieuwenhuizen om samen met twee verkeersouders de gepimpte fietsen van de scholieren te jureren. Zij kozen drie fietsen uit uit drie verschillende groepen op basis van schoonheid, veiligheid en originaliteit. Deze fietsen werden midden op het schoolplein gezet, bedekt met doeken om de onthulling nog even spannend te houden.

De scholieren kwamen het schoolplein op en namen plaats rondom de bedekte fietsen. Na het welkomstwoord van directrice Rosa Houweling, controleerde de wethouder nog even of de kinderen ook nog wisten waarom de Schoolbrengweek belangrijk was. Het antwoord was helder: fietsen is goed voor het milieu, zorgt voor veiliger verkeer, leert kinderen omgaan met het verkeer en is nog leuk ook!

Daarna werden een voor een de fietsen onthuld en de winnaars naar voren gehaald. Mels van Leeuwen (groep 2), Bente Kroon (groep 4) en Babet Bakker (groep 8) ontvingen een mooie prijs.

Meer berichten