#omdat ze meer dan applaus verdienen | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Foto: Groene Hart Ziekenhuis
Ingezonden brief

#omdat ze meer dan applaus verdienen

  Ingezonden

In oktober raakte ik voor de tweede keer besmet met corona. Deze keer kwam ik zelfs terecht op de COVID-afdeling van het Groene Hart Ziekenhuis en ben nu nog steeds herstellende. Van dichtbij heb ik meegemaakt hoe goed ons zorgsysteem werkt. En dan doel ik met name op de tomeloze inzet en kwaliteit van het verplegend personeel. Maar ze hebben het zwaar en de rek is er uit. Iedereen kan zich voorstellen dat langdurig onder fysiek en mentaal zware omstandigheden werken niet goed is voor de mens. Ze maken heftige emotionele dingen mee. Elke dag gaan ze via een dubbele sluis naar een werkplek waar een dodelijk virus heerst. Ga er maar aan staan!

Er komen nog een aantal heftige weken aan. Er zijn al vele initiatieven ontplooid om deze helden te bedanken. Ze verdienen meer dan applaus alleen! Met deze actie proberen we onze verplegers en verpleegsters nog een laatste zetje in de rug en wat energie te geven voor de (hopelijk) laatste moeilijke periode.

Een aantal vrienden uit het midden van het land hebben een actie voor o.a. het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein, Tergooi in Hilversum, OLVG in Amsterdam en verpleeghuis Coloriet in Lelystad opgezet. Dit was zo succesvol dat zij besloten hebben om deze actie voort te zetten voor het Groene Hart Ziekenhuis. Wat gaan we doen? We zamelen geld in om verpleegkundigen een cadeaubon van 15 euro te schenken van een grote webwinkel. Iedere donateur wordt aangemoedigd ook een bedankje te schrijven en naar onderstaand telefoonnummer te sturen. Deze boodschap zal bij de bon gevoegd worden. Dit geeft de actie een persoonlijk tintje. Draag je de zorgverleners ook een warm hart toe en wil je meer doen dan alleen applaudisseren? Geef dan gul door te doneren op NL20 BUNQ 2052512721 o.v.v. GHZ.

Ieder bedrag is uiteraard welkom. Ook cadeaubonnen van de lokale middenstand zijn welkom. Daarmee sla je twee vliegen in één klap, want ook onze middenstand heeft het zwaar! Ik kom de bonnen graag bij je ophalen. Je persoonlijke boodschap kun je sturen via whatsapp of sms. Mocht je meer informatie willen of een tikkie? Neem contact op via tel. 06-26084035.

Hopelijk kan ik hier binnenkort een foto plaatsen, waarop ik samen met mijn oud-kamergenoot Peter, zoveel mogelijk GHZ verpleegkundigen een cadeaubon overhandig.

Carlo Suijkerbuijk

Meer berichten