Uit & Thuis aan de bar bij Joke de favo barvrouw van het theatergezelschap
Uit & Thuis aan de bar bij Joke de favo barvrouw van het theatergezelschap Foto: Marlien van Leeuwen

Bij Tante Joke op verjaardagsvisite

Interview

REEUWIJK-BRUG - Op verjaarsvisite bij je tante; een verplicht nummer. En toch, je hoort nog eens wat van de familie. De wereldproblematiek wordt besproken én opgelost. 

door Marlien van Leeuwen

Dat is kortweg de beschrijving van de theatershow die Uit en Thuis komende vrijdag 22 maart, (avondshow) en zaterdag 23 maart (avondshow en matinee voor genodigden) op de planken brengt van zalencentrum De Brug. Overigens dankt tante haar naam aan de bekendste barvrouw van De Brug; Joke die elke donderdagavond na het repeteren van het gezelschap de glazen volschenkt.

Tante Joke is een show waarin dansen en sketches plaatsvinden en -dit jaar- ook live wordt gezongen.  Het theatergezelschap brengt elk jaar actuele onderwerpen ter sprake. Overdreven, soms schurend, we moeten onszelf tenslotte niet al te serieus nemen. Bovenal zijn de sketches hilarisch. De rode draad van de avond zijn tante Joke en haar echtgenoot ome Wim. Je kent ze wel; eeuwig met elkaar overhoop en toch niet zonder elkaar kunnen. De hele familie over de vloer en iedereen weet het beter.

Zangcoach

De vereniging heeft dit jaar een zangcoach ingehuurd. “Iedereen kan zingen,” weet een van de bestuursleden Willem van Anrooij. “Marieke Krijgsman-Kranenberg  leert ons als zangcoach zekerder te worden met onze stem. Je grens te verleggen, want je kunt altijd meer dan je denkt. Op het juiste moment inzetten en dat dan vol overtuiging. Ook als het dan niet loepzuiver is maakt dat eigenlijk niet uit.

Regisseur

De actuele onderwerpen verzint het theatergezelschap doorgaans met elkaar. De uitwerking van de teksten en de regie daarvan, als de spelers eenmaal op het toneel staan, gebeurt door Peter Meijer een professionele tekstschrijver en regisseur. Het mogen dan amateurs zijn, ze pakken het professioneel aan. Mét net als elke sportvereniging een derde helft als afsluiting van de repetitieavond. Aan de bar bij Joke, hun favo barvrouw!

Choreograaf

Tijdens het interview oefent de dansgroep in de zaal. Het toneel is even het domein van de technische mannen. Spots worden opgehangen voor de juiste lichteffecten die de acts zullen ondersteunen. De zachtboard decorstukken van weleer zijn al jaren vervangen door een led-scherm. Met eigen beelden van de mannen van geluid en video. De dans blijkt nog niet helemaal af, er wordt nog geschaafd aan de perfectie. Terwijl het er al zo professioneel uitziet. Want ook daar is een echte choreograaf, Ellen van der Meer, voor ingehuurd.

Gekkenhuis

Het theatergezelschap is klein dit jaar. Maar voelt als een hechte familie. Iedereen danst, zingt en heeft verschillende rollen op het toneel. Wat betekend dat het achter de coulissen een gekkenhuis is. Afgaan en gelijk een andere outfit voor de volgende act. Soms vier lagen over elkaar om tijd te winnen. De leden van Uit en Thuis hebben er alles aan gedaan om een wervelende show neer te zetten voor hun hoog geëerd publiek! 

U bent van harte welkom op vrijdag 22 maart, (aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur) en zaterdag 23 maart (aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur) De matinee is voor genodigden, maar ook voor u als er nog kaarten over zijn. De verjaardag van tante Joke op de planken van zalencentrum De Brug in Reeuwijk. U komt toch ook?

Advertentie

Categorieën