Logo kobr.nl

Drukte in de natuur

  Natuur

BODEGRAVEN-REEUWIJK - De lente is begonnen en dus ook het broedseizoen. Vogels beginnen te zingen, knoppen lopen uit, planten schieten uit de grond. Vogels broeden en reeën krijgen kalfjes. Geniet ervan, maar bewaak de rust. Het broedseizoen loopt van 15 maart tot 15 juli.

Afgelopen dagen was het erg druk in de natuur. Natuurlijk vanwege het mooie weer, maar ook vanwege het coronavirus. Mensen trekken er massaal op uit. De natuur is een mooie uitvalsbasis, zeker in deze periode. De natuur is op zijn mooist, maar ook op zijn kwetsbaarst in deze periode. Rust voor dieren is belangrijk.

Richtlijnen en voorzieningen blijven afgesloten

Staatsbosbeheer adviseert om ook tijdens het bezoek aan de natuur de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen: houd 1,5 meter afstand. Ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Zo kunnen we in deze soms moeilijke tijd de natuurgebieden als uitvalsbasis blijven gebruiken. Kortom, houd rekening met elkaar, geniet van de natuur, maar gebruik je gezond verstand! Wanneer parkeerplaatsen vol zijn, probeer dan ergens anders te gaan wandelen.

Honden aan de lijn en blijf op de paden

In de gebieden van Groenalliantie zijn honden overal welkom. Loslopende honden kunnen hinderlijk zijn voor andere bezoekers en hun trouwe viervoeters die wel zijn aangelijnd. Een kleine, lieve hond voor u kan een grote hond voor jonge kinderen zijn. Houd daarom rekening met elkaar en laat uw hond niet uit of spelen op een speelplek voor kinderen en op de stranden.

Groenalliantie Midden-Holland

Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden in de Krimpenerwaard en rond de Reeuwijkse Plassen. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.

De gebieden van Groenalliantie zijn: Goudse Hout, Gouwebos, ’t Weegje/Oostpolder, Reeuwijkse Hout, Krimpenerhout, Loetbos, EZH Bos, Elfhoeven en Twaalfmorgen.

Meer berichten