Logo kobr.nl
Foto:

Een mooie gemeente….

  Politie

De afgelopen periode hebben verschillende van mijn collega’s op deze plaats mooie woorden geschreven over onze gemeente en het gebied waarin wij liggen. Ik ben het met hen eens. We hebben een mooie gemeente. Maar deze gemeente heeft ook een donkere kant.


Vanavond spreken we in de raadscommissie over bezuinigingen in het sociaal domein. In gewone mensentaal: veel minder geld voor inwoners die een beroep doen op de jeugdzorg, veel minder geld voor inwoners die afhankelijk zijn van de Wmo en veel minder geld voor inwoners die graag goed ondersteund willen worden als zij zoeken naar een baan en zekerheid in hun bestaan.


Uit een vertrouwelijk stuk, waaruit ik dus niets mag zeggen, blijkt dat het college precies op die groepen keihard gaat bezuinigen. Juist de inwoners die het het moeilijkst hebben en door goede steun tot een gezonder en gelukkiger bestaan kunnen komen, laat dit college, met nota bene een GroenLinks wethouder voorop, als een baksteen vallen. Zij stellen een hardvochtig beleid voor. Onze gemeente onwaardig.


Ik en mijn partij kiezen voor solidariteit met de inwoners die het het minst getroffen hebben. Solidariteit die je moet organiseren, en dat betekent méér vragen van inwoners die het veel breder hebben. Het financiële probleem wordt vooral veroorzaakt door het beleid van de Rijksoverheid. Dáár moeten we onze pijlen op richten, en niet op de inwoners die het toch al zwaar te verduren hebben.

Meer berichten