Logo kobr.nl
Foto:
Politici aan het woord

Politici aan het woord: Doordrukken in tijden van corona

  Politiek

Het zijn wonderlijke tijden. Alles gaat op afstand als dat tenminste kan. En we moeten dat nog even zien vol te houden, hopelijk met steun van de gemeente als je dat nodig hebt. Mail, bel en bevraag ons! Er is geld voor de moeilijke momenten, maar het vliegt niet vanzelf naar je toe. Je moet erom vragen en doe dat nu ook, als je klem zit!

Intussen draait de digitale gemeentepolitiek gewoon door. Helaas zonder debat, zodat het college gewoon haar zin doordrijft. Een saillant voorbeeld: ondernemer A wil een nieuw bedrijf opzetten waar het college heel enthousiast over is - je mag een lokale ondernemer immers geen strobreed in de weg leggen. Het is zogenaamd in ons aller belang dat er een casino langs de snelweg komt... 'Zonder alcohol' wordt er dan trots bij gemeld. De PvdA ziet dat echt niet zitten.

Dan lokale ondernemer B, die wil zijn levensmiddelenverkoop verplaatsen naar een betere locatie. Dat ziet het college niet zitten, dus die ondernemer wordt afgewezen. Die mag je dus gewoon het dorp uit wijzen met als argument 'concurrentie'. Het mag niet op het bedrijventerrein in Reeuwijk aan de Randweg. Maar staat er niet precies zo’n zelfde winkel op het bedrijventerrein in Bodegraven prettig te concurreren?

Begrijp je het nog? Het is samen te vatten als: vriendjespolitiek, autoritair doordrukken en zonder debat.

En dat alles in een tijd dat er wel belangrijker zorgen zijn, namelijk hoe blijven we gezond, hoe houden we de voedselbank in stand, hoe helpen we alle jongeren aan digitale leermiddelen om thuis onderwijs te volgen en hoe houden we alleenstaanden uit hun isolement? Daar moeten we alle tijd in steken!

Je kan contact met ons opnemen via de website of mail.

www.bodegravenreeuwijk.pvda.nl

Meer berichten