Nieuwbouw op oude Kerverland toch volgens plan

Politiek

WAARDER - Ondanks de door negentig personen ondertekende zienswijze tégen het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad vorige week bijna unaniem ingestemd met het plan. Er worden 7 gezinswoningen en 32 woon-zorgunits gebouwd.

De discussie over het plan was feitelijk een herhaling van standpunten, die ook al in de commissievergadering aan de orde waren gekomen. Volgens Jan van Rooijen (CDA) was er te weinig geluisterd naar de wensen van de inwoners van Waarder. Hun zienswijze hamerde op de bouw van eengezinswoningen en woningen voor jongeren. Toch stemde Van Rooijen voor. Elly de Vries (D66) vond Waarder geen goede locatie voor het zorgcomplex en stemde als enige tegen. De overige fracties konden zich goed vinden in het bestemmingsplan, omdat men van mening was dat het zorgcomplex kon zorgen voor een waardige huisvesting van ouderen in of dicht bij hun oorspronkelijke woonlocatie en vrienden en familie.

De positieve instelling bij de raadsleden werd zeker beïnvloed doordat wethouder Kees Oskam opnieuw benadrukte dat er wel degelijk naar de wensen van het dorpsteam en de inwoners werd geluisterd. Evenals in de commissie zegde hij toe binnen afzienbare termijn met een uitgangspuntennotitie te komen voor de bouw op de Kromme Kamp aan de rand van het dorp. Die grond is al lang in gemeentebezit, maar vraagt door de cultuurhistorische waarde om een zorgvuldige invulling. De raad was blij met die toezegging, maar wil wel iets kunnen inbrengen bij de plannen en vroeg nadrukkelijk om het dorpsteam bij de planvorming te betrekken.

Tekst: Bert Verver

Advertentie

Categorieën