Reeuwijk-Brug in 2030
Reeuwijk-Brug in 2030

Niet eerder kwamen inwoners zo uitgebreid aan het woord

Politiek

Niet eerder kwamen inwoners zo uitgebreid aan het woord

REEUWIJK - Eindelijk is het zover. De enquête over hoe de inwoners van Reeuwijk-Brug op dit moment denken over het dorp en wat zij met elkaar graag zien gebeuren in de toekomst staat online. Iedereen kan zijn mening laten weten. Iedere mening telt en iedere mening is vooral heel erg welkom.

De enquête is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, maar die heeft zich bewust niet gemengd in de inhoud. Alle antwoorden blijven anoniem en de gemeente krijgt alleen de uiteindelijke conclusies en aanbevelingen mee.

Het is een openhartige vragenlijst geworden, voor en door inwoners. Vind je dat de gemeente het geweldig doet en alles zo moet blijven? Prima! Laat het weten. Ben je van mening dat het allemaal anders kan? Ook geen probleem. We horen het graag.

Wat wordt gevraagd?

Bij het tot stand komen van de vragenlijst zijn de initiatiefnemers niet over één nacht ijs gegaan. Ze hebben de afgelopen maanden gesproken met en vooral geluisterd naar zoveel mogelijk inwoners, ondernemers, winkeliers en verenigingen: van woningbouw tot winkelend publiek en van de ontwikkelingen op bedrijventerrein Zoutman tot het lidmaatschap van (sport)verenigingen. Veel invalshoeken worden meegenomen en ook controversiële vragen worden niet geschuwd. De doelstelling is immers een helder en zo compleet mogelijk resultaat te krijgen hoe wij met elkaar over de toekomst denken.

Waarom belangrijk?

Er zijn natuurlijk al plekken en momenten waar mensen hun mening uiten, maar toch is deze enquête belangrijk. Op social media lees je vaak alleen de uitschieters en vaak heel negatief. Een klein deel van onze inwoners die begrijpt hoe ze hun mening kunnen laten horen, maakt gebruik van de mogelijkheden die er zijn. Dat is goed, maar of de grote meerderheid hetzelfde vindt, blijft daarbij onduidelijk. Dat moet in deze enquête boven tafel komen. Iedere mening telt!

Waar te vinden?

De enquête staat vanaf woensdag 9 september tot 7 oktober online. Daarna willen de initiatiefnemers met het hele dorp aan de slag om te praten over het resultaat, waarbij niet alleen het huidige gemeentebestuur wordt betrokken, maar ook de politieke partijen in de raad. In 2022 zijn alweer de volgende gemeenteraadsverkiezingen en per slot van rekening leveren de politieke partijen onze volksvertegenwoordigers. Zij zijn degenen die aan de knoppen zitten om de dromen over 'Reeuwijk-Brug in 2030' uit te laten komen.

Hoe in te vullen?

De enquête is online in te vullen op: nl.surveymonkey.com/r/R2TWSPV. Inwoners die niet beschikken over een eigen computer of graag hulp krijgen bij het invullen, kunnen naar het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug waar computers beschikbaar zijn gesteld.

Meer informatie over het Dorpsteam Reeuwijk-Brug is te vinden via de pagina dorpenwijk.nl. Contact opnemen kan via het formulier op deze pagina.

Advertentie

Categorieën