Foto:
Politici aan het woord

Geen 1 april-grap

  Politiek

Donderdag 1 april om 20.00 uur vergadert de commissie Ruimte over de Regionale Energie Strategie (RES) Midden-Holland en hoe Bodegraven-Reeuwijk daaraan bijdraagt. Mogelijk bent u dus nog op tijd om op de website van de gemeente mee te kijken. De negen fracties van onze gemeenteraad gaan met het college in debat over zonnepanelen langs infrastructuur, op bedrijfsdaken of in de vorm van zonneweides. En natuurlijk komt de vraag of wij windturbines willen. De optelling wordt de bijdrage van Bodegraven-Reeuwijk in het bod van Midden-Holland. Al die biedingen samen vormen een soort duurzaam energieschaakbord van heel Nederland.

Moet onze gemeente meebieden? Moet je strategisch laag of juist hoog bieden? Zijn er kansen of zijn het allemaal bedreigingen? En wat betekent ons bod? Dat is allemaal politiek en dit keer van onderop begonnen. Een enquête onder de inwoners leert dat van 1304 deelnemers twee derde weet dat we een RES opstellen, bijna 70 procent duurzame energieproductie belangrijk vindt en 50 procent al duurzame energie opwekt. Mij bekruipt dan het gevoel dat een enquête over duurzame energie niet door de gemiddelde inwoner wordt ingevuld. Misschien heeft u hem ook gemist?

Gelukkig is er de gemeenteraad die zich over heel veel moet uitspreken. En voorafgaand aan de raadsvergadering is er de commissie Ruimte. Zon-op-dak tekent zich nu al af als een aantrekkelijke oplossing, maar die windmolens met een as-hoogte van 110 meter… U kunt in ieder geval niet zeggen dat ik u niet getipt heb: 1 april 20.00 uur commissie Ruimte. Geen grap!

Dirk van den Acker, gemeenteraadslid VVD, Voorzitter Commissie Ruimte

dvandenacker@Bodegraven-Reeuwijk.nl

Meer berichten