Afbeelding

De grote bakwedstrijd

Politiek Politici aan het woord

Over twee weken mogen we naar de stembus, dat heeft u ongetwijfeld al gemerkt. Er zijn volop advertenties en interviews, spandoeken en raamposters. Het kan zelfs zijn dat u lokale politici in het wild bent tegengekomen! Gelukkig kan dat ook, nu het land eindelijk weer van het slot gaat. Lokale politiek is mensenwerk voor én door inwoners van onze gemeente, en persoonlijk contact is een essentieel onderdeel. Mooie ideeën zijn er genoeg, maar om die te vertalen naar goed gemeentelijk beleid is andere koek! Een mooi bruggetje naar het thema van deze column: de grote bakwedstrijd die we ‘gemeenteraadsverkiezingen’ noemen.

Onze partijen zijn al weken bezig om zoete broodjes te bakken voor de inwoners, terwijl de lijsttrekkers elkaar in debatten een koekje van eigen deeg proberen te geven. Er wordt druk teruggekeken op wat de partijen er de afgelopen 4 jaar van gebakken hebben. Terwijl sommigen daarvoor een veeg uit de pan krijgen, is de belangrijkste vraag welke partij het beste recept voor de toekomst heeft! Wie de laatste tijd iets van de gemeentefinanciën heeft meegekregen, weet dat de koek onderhand op is. Dus als partijen al te grote beloftes doen, kunt u er rustig vanuit gaan dat er gebakken lucht wordt verkocht. En als daar veel inwoners voor vallen, zitten we straks allemaal met de gebakken peren…

Kortom: de juiste keuze is belangrijker dan ooit. Smaken verschillen, maar welke lokale smaakmakers zijn uit het juiste deeg gekneed? U zit straks samen met alle andere stemgerechtigden in de jury van ‘Heel Holland Bakt: Bodegraven-Reeuwijk’. Mijn bescheiden advies? Stem op een van de 18 kandidaten van de VVD. Dan zit u gebakken!

Stemmers klaar? Stemmen maar!

!