Drukte op de Brugweg.
Drukte op de Brugweg. Foto: gemeente Waddinxveen

Op zoek naar oplossing voor drukte op Brugweg

Politiek

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Veiligheid en bereikbaarheid zijn belangrijke politieke thema’s, zowel in Waddinxveen als in Bodegraven-Reeuwijk. Samen kijken deze gemeenten daarom met het project Verkeersknelpunt Brugweg naar mogelijke maatregelen voor een veiligere Brugweg en goede ontsluiting van Reeuwijk-Dorp. 

Vorig jaar is een inventariserend onderzoek afgerond. Nu stellen de gemeenten Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk samen een plan van aanpak op. In het plan van aanpak onderzoeken zij de haalbaarheid van drie mogelijke maatregelen voor het verkeersknelpunt Brugweg, waarbij gekeken wordt naar de ruimtelijke, technische, financiële, juridische en maatschappelijke haalbaarheid. 

Alle maatregelen gaan over een nieuwe ontsluitingsweg. Die kan op verschillende plekken komen: tussen de Reewal en de Nieuwdorperweg, tussen de Zwarteweg en de Reeuwijkse Randweg via de Baarsjeskade of tussen de Reewal en de Henegouwerweg (N207).

Oude wegenstructuur

Het poldergebied ten oosten van Waddinxveen en rond Reeuwijk-Dorp kenmerkt zich onder andere door een eeuwenoude wegenstructuur met smalle wegen. Deze wegenstructuur is nooit aangepast aan moderne wensen. Wel is de bebouwing en bedrijvigheid door de decennia heen gegroeid. De wegen in het gebied worden gebruikt door fietsers, personenauto’s, vrachtverkeer en landbouwverkeer. Die drukte zorgt voor een knelpunt en dat proberen de gemeenten op te lossen.

Advertentie

Categorieën