Logo kobr.nl
Foto: André van Egdom
Sport

Uitslagen voetbalclubs Bodegraven en Zwammerdam

  Sport


Gelijkspel voor Dammenaren

Zwammerdam - Tegen een stug verdedigend Siveo uit Zegveld kwamen de Zwammerdamse voetballers niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Wel hadden de dammenaren overwicht op het veld, maar het net wisten ze niet te vinden. Aanstaande zaterdag spelen ze in Linschoten om 15.00 uur.

Verlies voor vv Bodegraven

Bodegraven - Afgelopen zaterdag werd het seizoen door vv Bodegraven 1 afgetrapt tegen sc Woerden 1. Direct vanaf de aftrap hadden de Bodegravers het lastig met de handige aanvallers uit Woerden. Dit resulteerde al vrij snel in een 0-1 achterstand voor de Bodegravers. Woerden bleef tot de 22e minuut de sterkere. Door aanpassingen in de door de scheidsrechter ingelaste drinkpauze, zorgde ervoor dat Bodegraven meer grip op de wedstrijd.

Waar Woerden uitblonk in het aanvalsspel, bleken ze zeer kwetsbaar in de verdediging. De Bodegravers wisten dat dit perspectief bood met handige spitsen als Sam Bottenberg en Gerrit Hulters. Om deze reden koos vv Bodegraven er vaker voor om direct de spitsen te zoeken. Al vrij snel resulteerde dit in resultaat. Op een afgeslagen pass jaagde Sam Bottenberg goed door op de verdediging, waarna een verdediger van Woerden de bal eenvoudig verspeelde. Gerrit Hulters wist van deze buitenkans te profiteren en maakte eenvoudig de 1-1. Niet veel later herhaalde deze situatie zich, met als resultaat de tweede goal voor Gerrit Hulters. Door twee goals ging vv Bodegraven met een 2-1 voorsprong de rust in en leek het een feestelijke middag te worden. In de tweede helft had Woerden licht overwicht, maar wist het niet echt tot grote kansen te komen. Een grote kans bleek echter niet nodig, omdat een van richting veranderd afstandsschot met veel geluk in de goal viel. Na deze goal bleef de 2-2 stand lang op het scorebord staan. Pas in de 88e minuut wisten de Woerdenaren een voorzet bij de tweede paal erin te werken, waardoor ze op een 2-3 voorsprong kwamen. Er was vervolgens geen tijd meer om nog iets terug te doen.

Valse start voor Rohda'76 

Bodegraven - Behaalde resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst. Rohda'76 kon bij de competitiestart geen vervolg geven aan de fraaie reeks van drie bekerwedstrijden. In en tegen Zevenhoven ging de ploeg van Willem van Vegten bij de competitieouverture met 2-0 onderuit. Een nederlaag waarop niet veel viel af te dingen, want de thuisclub maakte de meeste aanspraak op de drie punten. Komende zaterdag komt SCH'44 naar Bodegraven. De Harmelense ploeg verruilde de tweede klas zondag voor de vierde klas zaterdag en geldt als één van de titelkandidaten. De aftrap is om 14.30 uur.

Beeld: André van Egdom

Meer berichten