Afbeelding
Foto: Hans de Knikker

Girlpower bij het schooldammen

Sport

REEUWIJK - Het vijfde lustrum van het Reeuwijks Schooldamtoernooi was een prooi voor twee meisjes van De Regenboog. Marit Egas (groep 7/8) en Indy Schouten (groep 4/5/6) wisten de schijven het best op het dambord te positioneren.

Al een kwart eeuw organiseert de Reeuwijkse damvereniging DEZ het schooldamtoernooi. Net als de voorgaande jaren waren De Regenboog en Prins Willem-Alexanderschool met een groep dammers aanwezig. Omdat je op het toernooi niet per se met een team hoeft te spelen, waren er ook een paar dammers van andere scholen aanwezig. Bijna 25 jaar geeft Hans de Knikker damles op deze scholen. Het is dan ook geen verrassing dat de kinderen die het hoogst eindigden zijn damtraining al een poosje volgen.

Op het toernooi voor de groepen 7 en 8 was Marit Egas (groep 7 De Regenboog) duidelijk de beste. De tweede prijs werd uitgereikt aan Roy van Rijn (groep 8 PWA) en derde werd Jesse Schouten (groep 8 De Regenboog). Op het toernooi voor de groepen 4, 5 en 6 wist Indy Schouten (groep 6 De Regenboog) de eerste prijs weg te kapen voor de neus van Sean Turina (groep 6 De Venen). Ze hadden evenveel punten, maar Indy ontving de prijs omdat ze haar punten tegen nét iets sterkere tegenstanders had behaald. Timo Graham (groep 5 PWA) wist zich knap in de top drie te dammen.

Op zaterdag 14 maart dammen de kinderen in de regionale finale. Dan wordt er wel in teamverband gedamd. Foto: Hans de Knikker

Advertentie

Categorieën