Logo kobr.nl

Heren VSTS bereiken moeizaam halve finale beker

  Sport

Volleybal

LEIDSCHENDAM/BODEGRAVEN - VSTS H1 heeft in een moeizame wedstrijd tegen Volevo H2 uit Leidschendam de halve finale in de beker bereikt na een zenuwslopende vijfsetter.

De eerste set was even aftasten voor VSTS. Wat had de tegenstander in zijn mars en hoe konden ze daar een antwoord op geven? Gelukkig voor de Bodegravers werd ondanks het aftasten de set winnend afgesloten met 20-25. In set 2 werden de heren van VSTS enigszins verrast werd door Volevo, die de druk flink opvoerde. Helaas kon een ommekeer niet voorkomen dat de set met 26-24 verloren ging.

Compleet wakker geschud op de late maandagavond kwam de spirit terug in de wedstrijd en walste VSTS misschien tegen de verhouding in over Volevo heen met 13-25. Toch kantelde de wedstrijd weer volledig en werkelijk niemand in sporthal De Fluit wist wie de halve finale van de beker zou gaan bereiken. Een 2-2 stand na een setwinst voor Volevo met 25-20 bracht de wedstrijd naar een beslissende vijfde set.

Snel leek VSTS het uit handen te geven, maar door een discutabele beslissing van de scheidsrechter in het nadeel van de Bodegravers kwam er vuur in de ogen van de heren te staan en de drive die dat met zich meebracht resulteerde in een winst van 2-3 met een setstand van 11-15.

Dit betekent dat VSTS heren 1 medio april thuis in Bodegraven de halve finale speelt in het bekertoernooi voor een felbegeerde finaleplaats. De datum en tijd wordt later bekend en VSTS zou het super vinden als deze dag er een overvolle en uitzinnige tribune de heren naar de finale schreeuwt!

Meer berichten