V.l.n.r.: Marjon Bachra (JOGG), wethouder Dirk-Jan Knol, Sanne Wouters (Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk), wethouder Kees Oskam en JOGG-regisseurDennis Boele bekrachtigden de samenwerking tussen de gemeente en het JOGG.
V.l.n.r.: Marjon Bachra (JOGG), wethouder Dirk-Jan Knol, Sanne Wouters (Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk), wethouder Kees Oskam en JOGG-regisseurDennis Boele bekrachtigden de samenwerking tussen de gemeente en het JOGG. Foto: Bert Verver

Werken aan gezonde toekomst voor de jeugd

Sport Sport

In de praktijk valt het voor jongeren niet mee om gezond te leven. Gezond eten, voldoende water drinken, voldoende bewegen en een goede nachtrust zijn nog altijd een uitdaging. Daarom wordt gemeente Bodegraven-Reeuwijk een JOGG-gemeente. JOGG staat voor een gezonde jeugd en een gezonde toekomst. JOGG biedt handvatten voor het creëren van een gezondere omgeving.

Op donderdag 10 maart hebben Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk, gemeente Bodegraven-Reeuwijk en JOGG hun handtekening gezet onder het contract dat de gemeente minimaal 3 jaar verbindt aan JOGG. Het doel van de JOGG-aanpak is een beweging in gang te zetten waarbij iedereen zich inspant om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Jongeren, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Wethouder van sport Dirk-Jan Knol is enthousiast over de deelname aan JOGG. “Een gezonde leefstijl voor de jeugd voorkomt gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Met de JOGG-aanpak maken we het de jeugd makkelijker en leuker om hieraan te werken.”

Directeur-bestuurder Marjon Bachra van JOGG reageert: “Hartstikke mooi dat nu ook Bodegraven-Reeuwijk zich aansluit bij JOGG! We kijken ernaar uit om de gemeente te ondersteunen en om de lessen die hier worden geleerd binnen ons JOGG-werknet te delen. Samen maken we gezond gewoon.” 

Meer informatie
Dennis Boele van Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk is de JOGG-regisseur. Hij gaat ervoor zorgen dat kinderen lekker kunnen bewegen en gezond(er) gaan leven. Thuis, op school, in de wijk en op de sportvereniging. Dat doet hij samen met andere organisaties. Dennis: “Bewegen is niet alleen gezond, maar ook leuk. Jongeren kunnen hun energie kwijt. En jong geleerd, is oud gedaan!” 

Voor meer informatie over de JOGG-aanpak kunt u contact opnemen via dennis.boele@senw-br.nl of 0172-727880.

Advertentie

Categorieën