Logo kobr.nl
Foto:

Coronacrisisteam OPBR Helpt vol gas

  Zakelijk

BODEGRAVEN-REEUWIJK - De coronacrisis komt bij ondernemers en zzp’ers hard aan. Ze worden gedwongen tijdelijk hun bedrijven te sluiten of zien hun verkopen sterk afnemen. Daarom heeft het Ondernemers Platform Bodegraven-Reeuwijk (OPBR) direct actie ondernomen en is met de RvHID, BOV, ROV, Platform-Z en het college van B&W samen opgetrokken om ondernemers en zzp’ers in de gemeente te ondersteunen. Hiervoor is het coronacrisisteam OPBR Helpt opgericht.

In luttele dagen heeft OPBR Helpt de eerste regelingen vanuit de gemeente vastgelegd en websites opgetuigd waar ondernemers en consumenten terecht kunnen voor informatie over ondernemend Bodegraven-Reeuwijk. Om iedereen zo snel mogelijk op de hoogte te brengen is in de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk een paginagrote advertentie en een banner op de voorpagina geplaatst.

opbrhelpt.nl

Op opbrhelpt.nl kunnen ondernemers terecht met al hun vragen. Hier vind je informatie over de maatregelen waaraan ondernemers zich moeten houden en de regelingen die overheden en andere organisaties treffen om hen te helpen. De focus ligt hierbij op lokale en regionale initiatieven. Staat jouw vraag er niet bij of heb je een ander probleem? Bel 06-41479438 (contactpersoon Jeroen Wichers). De medewerkers van gemeente Bodegraven-Reeuwijk zitten klaar om jou te helpen.

De website is ook bedoeld om voorbeelden te laten zien van ondernemers die de crisis op een creatieve manier te lijf gaan. Zij maken bijvoorbeeld afspraken met leveranciers, verhuurders en afnemers. Heb jij dit soort acties ondernomen? Laat het weten via info@opbrhelpt.nl en inspireer jouw mede-ondernemers. Zo hoeft niet iedereen zelf het wiel uit te vinden.

kooplokaal.inbr.nl

OPBR Helpt roept de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk op loyaal te zijn aan de ondernemers in Bodegraven-Reeuwijk en lokaal inkopen te doen. Hiervoor is het platform kooplokaal.inbr.nl opgericht, dat aansluit bij de internationale hashtag #supportyourlocals. Hier kunnen consumenten informatie vinden over de bijzondere omstandigheden bij al hun favoriete, lokale winkels.

Heb jij gewijzigde openingstijden, een nieuwe afhaal- en bezorgservice of een andere speciale actie? Meld dit aan via de button op de website, dan wordt de website aangevuld.

Bodegraven-Reeuwijk heeft prachtige bedrijven en door consumenten te stimuleren bij hen te kopen, versterken we de lokale gemeenschap.

Regelingen

Samen met OPBR Helpt heeft de gemeente direct een paar regelingen ingesteld om ondernemers tegemoet te komen. Ze kunnen nu uitstel van de betaling van de gemeentelijke lasten krijgen tot eind augustus. Ook hoeven (horeca)ondernemers de toeristenbelasting en precariorechten dit jaar niet vooraf betalen. De voorlopige aanslag toeristenbelasting 2020 wordt niet eerder dan eind augustus opgelegd.

Voor zzp’ers is Ferm werk al ingericht op het versneld afhandelen van hun aanvragen.

Kijk voor de actuele maatregelen en regelingen op opbrhelpt.nl.

Meer berichten