Vandiedingen: Ezel of niet?

Algemeen

Eind vorig jaar gingen zowel wethouder als gemeenteraadsleden in de fout op het dossier van de huisvesting van arbeidsmigranten. De wethouder maakte in zijn eentje afspraken met verstrekkende gevolgen voor inwoners en ondernemers en de raad voerde haar controlerende taak niet naar behoren uit. Laten we het kort, en daarmee ongenuanceerd, zo maar een beetje samenvatten.

De vraag nu is of ze ervan geleerd hebben. ChristenUnie in elk geval wel. Hun fractie heeft het college gevraagd waarom er nog niet van gekomen is om met inwoners te praten over het moeizame dossier van de huisvesting van buitenlandse werknemers. Inmiddels gaat het verhaal dat er al een volgende locatie in zicht is. En misschien wel meer dan alleen in zicht. Wat er van waar is? Dat moeten we afwachten.

Waar ik mij over verbaas, is het feit dat er voor dit probleem niet allang in regionaal verband een oplossing gevonden is. Ben ik te naïef door te denken dat de leegstand op bedrijventerreinen in Gouda prima kan worden gebruikt voor dit doel? Ben ik te argwanend omdat ik denk dat de omliggende gemeenten dit liever niet willen, omdat elke ingeschreven arbeidsmigrant 100 euro per persoon oplevert voor de gemeentekas?

Hoe gaat dit verder? Geldt in onze gemeente het gezegde 'Een ezel stoot zich over het algemeen geen twee keer aan dezelfde steen' en gaan binnenkort constructieve gesprekken plaatsvinden? Of moeten we straks Vondel gelijk geven op zijn toevoeging aan het aloude gezegde. 'Een ezel stoot maer eens zich aen den zelven steen. De mensch wel zevenmael, en denckt niet om zijn been.'

Door Elly de Knikker

Advertentie

Categorieën