Logo kobr.nl
Michiel van de Burgt speelt Zeven Sloten
Michiel van de Burgt speelt Zeven Sloten

Duizendste voorstelling verkeerscabaret voor leerlingen

Nieuwerbrug - Al enkele jaren speelt Nieuwerbrugger Michiel van de Burgt met veel plezier het verkeerscabaret Zeven Sloten voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Deze voorstelling over gedrag in het verkeer speelt hij op woensdag 20 maart in Papendrecht voor de duizendste keer. Door het team van acteurs, dat inmiddels rond de voorstelling van Johan Cahuzak Theater is ontstaan, is de voorstelling in totaal al veel vaker gespeeld.

Michiel speelt verschillende personen, die op diverse manieren betrokken waren bij een ernstig verkeersongeval. Om het niet te zwaar te maken, worden er soms harde grappen gemaakt. Zo hoor je de pubers het ene moment bulderen van de lach en zijn ze het volgende moment muisstil. Op deze manier probeert hij de leerlingen bewust te maken van hun gedrag in het verkeer, zonder de schoolmeester uit te hangen. En dat lukt. Na een stukje over appen op de fiets reageerde een jongen pas: “Shit man, je hebt me echt bang gemaakt.” Waarop Michiel reageerde: “Ik doe mijn best.”

De solovoorstelling met nagesprek wordt meestal in een gewoon lokaal gespeeld voor twee klassen. Voor de theatersfeer wordt de ruimte altijd donker gemaakt. “Ook na 1000 keer verveelt de voorstelling niet,” vertelt de theatermaker bevlogen. “Het publiek is steeds weer anders. Ik speel van brugklas tot klas 4 en van praktijkschool tot gymnasium. Hierdoor moet ik de voorstelling steeds een beetje aanpassen. En het is ook verschillend of je speelt in Zeeuws-Vlaanderen, Friesland, of Rotterdam. En zolang ik naast de voorstelling ook andere theaterprojecten blijf doen, wil ik er zo 2000 spelen.”

Meer berichten