Logo kobr.nl
Foto:

Eerste Afvalkoffer voor Zwerfafvalchallenge

Bodegraven-Reeuwijk - De eerste Afvalkoffer is uitgereikt aan de Da Costaschool in Bodegraven. De koffer geldt als symbolische uitnodiging om op zaterdag 23 maart mee te doen aan de Zwerfafvalchallenge.

Afgelopen zomer was de eerste editie van de Zwerfafvalchallenge in het Reeuwijkse Hout. Daarbij verzamelden 25 kinderen binnen een uur maar liefst 11 kilo zwerfafval. Nu staat de tweede editie voor de deur. De basisscholen kunnen aan de slag met de Afvalkoffer, boordevol leuke en praktische (knutsel)opdrachten, puzzels, spelletjes, quizjes, opschoontips en nog veel meer. Spelenderwijs komen kinderen zo van alles te weten over het voorkomen van zwerfafval en het recyclen van afval. Maar niet alleen scholen, ook inwoners, verenigingen of bedrijven die op of rond 23 maart in de directe omgeving aan de slag willen gaan met een groot of klein initiatief, kunnen zich aanmelden via de website. Alle acties worden letterlijk en figuurlijk op de kaart gezet en het leukste, ludiekste of beste initiatief wint de Zwerfafvalchallenge Wisselbokaal. Bovendien is er per dorp een lekkere Opschoontaart te winnen.

Ook het college van burgemeester en wethouders is uitgenodigd om mee te doen aan de Zwerfafvalchallenge. De uitnodiging kwam 'binnengevlogen' door twee 'zwerfuilen', gemaakt van zwerfafval. De collegeleden gaan allemaal een aantal initiatieven bezoeken.

www.zwerfafvalchallenge.nl

Meer berichten