Afbeelding

Opening eerste Melktap en Kaasautomaat tijdens Polderdag

Algemeen

Zwammerdam - Polderdag donderdag 30 mei wordt om 11.00 de eerste Melktap en Kaasautomaat van de gemeente Alphen aan den Rijn geopend bij de familie de Wit en Burggraaf aan de Kortsteekterweg. De Melktap en Kaasautomaat dragen dezelfde naam als de zicht en vergaderruimte die de boerderij al rijk is, nl. De Witte Gravin.

Wethouder dhr. C.J. van Velzen (Alphen aan den Rijn) en dhr. R. Noordermeer (algemeen directeur De Graafstroom) zullen gezamenlijk de opening doen om 11.00 uur. Heel bewust heeft de familie deze datum gekozen, want 30 mei doen ze namelijk mee aan de regionale Polderdag. Zo kunt u die dag genieten van dansoptredens van UDI Dans Zwammerdam, een ijsje eten van ijsboerderij Vernooij. Voor de Kinderen is de Poppendokter aanwezig, dus neem je pop of knuffel gerust mee. En natuurlijk staat in de 'De Witte Gravin vergaderruimte' koffie met huisgemaakte taart en polderwafels en ander lekkers klaar. De koeiendans is om 12.30 uur. Dan gaan de koeien voor het eerst naar buiten!

Stap op de fiets op Hemelvaartsdag en geniet van het mooie buitengebied waar je volop van het Zuid-Hollandse veenweidelandschap kunt genieten. U kunt dit jaar kiezen uit 5 verschillende routes (www.polderdag.nl) met als thema; Met Zorg Bereid, er is dus extra veel aandacht voor veel verschillende streekproducten op de routes en er zijn verschillende zorgboerderijen die hun erven open hebben. Welkom!

Advertentie

Categorieën