Uitslagen voetbal Bodegraven

Sport

Winst voor Zwammerdam in derby tegen vvBodegraven

Bodegraven - Na de nederlaag verleden week tegen NSV´46 waren de Rood Zwarte Leeuwen van Frits van Dijk gemotiveerd om de 3 punten in de wacht te slepen. VVBodegraven mocht ditmaal aantreden tegen buurvereniging VVZwammerdam. In dit onderlinge duel had Bodegraven de wedstrijd de eerste 35 minuten onder controle en wist het team van Frits van Dijk enkele schoten op het vijandige doel te vuren.

Na deze sterke periode van Bodegraven werd Zwammerdam sterker. Met als gevolg dat de linksbuiten door kwam in de 16 meter. Om het gevaar onschadelijk te maken zette Ilias Hadi een geweldige tackle in, waarna de linksbuiten met een mooie duik en veel bombarie naar het gras ging. De scheidsrechter, die een uitstekende pot floot, zag het goed en kende geen strafschop toe aan Zwammerdam.

Na de rust kwam Bodegraven goed uit de startblokken met de razendsnelle Gerrit Hulters. Na een duel won Hulters de bal en legde hij de bal af op Mitchell van der Tier die vervolges op doel schoot. Dit schot werd echter onderweg onschadelijk gemaakt middels een blok van een verdediger van Zwammerdam.

Lang leek de wedstrijd te eindigen in een 0 - 0 eindstand. Was het niet dat Zwammerdam toch in de laatste minuten van de wedstrijd een doelpunt wist te scoren. Dammenaar Martijn Vink schoot de bal en in de weg naar het doel werd de bal twee keer van richting veranderd. Uiteindelijk viel de bal gelukkig in het doel. Het resultaat was een 0-1 eindstand.

Volgende week zal VVBodegraven weer voor de winst gaan in Woerden tegen VEP. 7 december komt Woerden 1 op bezoek in Zwammerdam. De gasten zijn één van de directe concurrenten voor de 2e plaats.

Belangrijke 3-1 overwinning van ESTO

Onder de rook van Rotterdam en de Europoort speelden voor het eerst in hun bestaan beide ploegen tegen elkaar. Beiden hadden ook een groot belang om te winnen om zo nog voor de komende winsterstop uit de gevarenzone te komen. ESTO pakte de winst door vooral in de tweede helft de tegenstander haar wil op te leggen. Na de aftrap voetbalde ESTO rommelig, maakte teveel fouten maar was toch voetballende de bovenliggende partij. Één van de fouten werd in de 19e minuut afgestraft. Een te zwakke inspeelbal pikte de Hoogvlietse spits op en schoot de 1-0 binnen. Op zoek naar de winst overklaste ESTO in de tweede helft haar tegenstander. In de 55e minuut draaide een voorzet van Wouter-Jan over de keeper heen. Een verdediger van Meeuwenplaat trachtte de bal nog van de doellijn te halen maar kopte hem in eigen doel. ESTO zette mede dankzij coaching door Andy fel door en de 1-3 viel rond de 83e minuut. De opkomende linksback Tim van de Lagemaat legde voor de achterlijn de bal terug op Jordi Romijn die vrijstaand kon inschieten. Deze versterking is zeer welkom voor de komende weken. Zondag komt Donk naar de Kievitsheuvel. Opnieuw en belangrijke wedstrijd die om 14.00 uur wordt afgetrapt.

Tekst: Han Koevoets