Logo kobr.nl
Foto:

De Regenboog in actie voor de Voedselbank

Reeuwijk - Tijdens de Dankdagviering op woensdag 6 november heeft Diana Westrate, als vrijwilliger van de Voedselbank, net als vorig jaar weer over de Voedselbank verteld.

Bijzonder is dat de kinderen niet alleen een lijstje mee naar huis gekregen hebben, waarop staat welke nuttige producten er allemaal meegenomen mogen worden. Waar we vaak niet aan denken zijn (verjaardags)cadeautjes. Kinderen uit de gezinnen die regelmatig een pakket krijgen van de Voedselbank gaan ook naar feestjes of ze zijn zelf jarig. Het is fijn dat de kinderen in deze gezinnen cadeautjes kunnen geven en/of kunnen krijgen. Dat snapten de leerlingen van De Regenboog maar al te goed. Naast slaolie, pasta, tandpasta, wasmiddelen enz. hebben de leerlingen ook allerlei leuke cadeautjes meegebracht om een ander kind blij te kunnen maken.

Op deze manier leren leerlingen van De Regenboog om te zien naar en verantwoordelijkheid te nemen voor een ander die in minder gemakkelijke omstandigheden opgroeit dan ze in de meeste gevallen zelf doen.

Meer berichten