Roan van der Weide op het NJJK

PR's voor Roan van der Weide op NK

Sport

Bodegraven - Van 5 t/m 8 december vond in Eindhoven het NJJK plaats (Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen). Hierbij nemen de snelste zwemmers van Nederland het tegen elkaar op. Bodegraver Roan van der Weide had zich heel knap voor dit kampioenschap geplaatst. Roan zwemt bij de Goudse zwemclub WIDEX GZC DONK en stond op zaterdag en zondag aan de start voor de 100 meter vrije slag, 100 meter schoolslag, 100 meter rugcrawl, 100 meter vlinderslag, 100 meter wisselslag en 200 meter vrije slag. Hij had er erg veel zin in en wist mooie prestaties te behalen. Op zaterdag verbeterde Roan zijn tijd op de 100 meter schoolslag met bijna 5 seconden en hij verbeterde op de 100 meter wisselslag zijn persoonlijk record met bijna 1,5 seconden. Op zondag zette Roan zijn vorm door en zwom op de 100 meter rugcrawl ruim 2 seconderen sneller dan ooit. Op de 100 meter vlinderslag kwam hij net 1 slag te kort en zwom slechts 0.08 seconden boven zijn snelste tijd. Als laatste stond de 200 meter vrije slag op het programma. Met een knap pr van ruim 3 seconden sneller sloot hij het toernooi mooi af en eindigde als 21e in het klein klassement.