Afbeelding

Zwemmer Bjorn Rijkaart in landelijke top vijftien

Sport

Bodegraven - Afgelopen week heeft Bjorn Rijkaart namens BZ&PC deelgenomen aan het Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap in het Pieter van de Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Hij mocht op maar liefst tien afstanden in actie komen.

Vooraf heeft hij zich door middel van een klassement geplaatst voor het grote allround toernooi voor junioren 1 en 2. De dertig snelste zwemmers van Nederland van zijn leeftijd zwommen van donderdag 5 t/m zondag 8 december een wedstrijdprogramma van tien afstanden. In dit overall klassement is Bjorn vijftiende van Nederland geworden.

Bjorn heeft zich op alle afstanden enorm verbeterd en vijf keer een clubrecord van BZ&PC verbroken van vier decennia oud. Coach Rob Lina blikt terug op het succesvolle toernooi van zijn pupil: "Hij heeft hier hard voor getraind. Bjorn heeft een topprestatie neergezet." Bjorn was niet de enige Bodegraver op dit toernooi. Roland Schol (offical) was het hele toernooi starter en Roan van der Weide (Widex GZC DONK) zwom mee in het kleine klassement.

Advertentie

Categorieën