Afbeelding
Foto: Marijke groot

Green Heart Ice Swim / ONK IJszwemmen 2020

Sport

Reeuwijk - Op 1 en 2 februari 2020 organiseren de Surfplas Ice Swimmers de 'Green Heart Ice Swim', tevens het ONK ijszwemmen. De wedstrijd is ook onderdeel van de Ice Cup. De 'Green Heart Ice Swim' is een vervolg op de zeer succesvolle 'Bodegraven Ice Swim' welke in februari 2019 heeft plaatsgevonden.

De 'Green Heart Ice Swim' is een ijszwemwedstrijd. Hierbij wordt er gezwommen in hopelijk zo koud mogelijk water. De locatie is de Surfplas, onderdeel van de Reeuwijkse Plassen. De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 50, 100, 200, 500 en 1.000 meter vrije slag en de 50 en 100 meter schoolslag. Tevens is er een 4x100 meter vrije slag estafette en een 4x250 meter estafette landenwedstrijd voor gemengde teams. Het programma begint op beide dagen om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De uitvalsbasis is het clubgebouw van Windsurfclub Reeuwijk.

IJszwemmers zwemmen zonder wetsuit, dus alleen in zwembroek of badpak. IJszwemmen is een extreme sport die veel vraagt van de deelnemers, zeker bij langere afstanden. Zwemmen mag ijszwemmen genoemd worden wanneer de watertemperatuur onder de vijf graden is. De wedstrijd vindt plaats onder auspiciën van de IISA. Voor meer informatie en inschrijven, kijk op Facebook en zoek Green Heart Ice Swim of kijk op de website's www.greenhearticeswim.nl of www.internationaliceswimming.com.

Over Surfplas Ice Swimmers

Surfplas Ice Swimmers is een enthousiaste groep zwemmers die het hele jaar door zwemmen in de Surfplas in Reeuwijk. Er wordt ook op andere locaties gezwommen, zoals in de Oude Rijn. In de zomer worden er 'meters gemaakt'. In de winter gaat het om de uitdaging van zwemmen in koud water. Het lichaam en de geest krijgen het tijdens het ijszwemmen zwaar te voorduren, maar beiden komen er sterker uit. Naast de uitdaging speelt gezelligheid een belangrijke rol. Begin 2018 won het estafetteteam van de Surfplas Ice Swimmers een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap IJszwemmen op het onderdeel 4x100 meter estafette.

Over IISA

De IISA heeft als doel het ijszwemmen te ontwikkelen door het promoten van 1 km evenementen. Verder wordt er in internationaal verband gewerkt aan het opstellen van regels, veiligheid en procedures. Tevens wil de IISA ijszwemmen tot een olympische sport ontwikkelen.

Archiefbeeld: Marijke Groot

Advertentie

Categorieën