Afbeelding

Bodegraven-centrum wordt sfeervol en gastvrij

Algemeen

Bodegraven - De initiatiefgroep Hart in Bodegraven kijkt terug op een heel leuk en succesvol 2019. Op basis van vele ideeën is het gelukt een mooi ontwerp te laten maken voor revitalisering van de openbare ruimte in het centrum van Bodegraven. In het voorjaar was er in het Evertshuis veel enthousiasme bij de presentatie van de ontwerpen en plannen.

Naar verwachting moet het mogelijk zijn eind 2020 te starten met de uitvoering van de plannen. Een eerste fase omvat een deel van Marktstraat. Aansluitend in 2021 het deel Marktstraat vanaf de brug, de pleinen en stegen. Een gefaseerde aanpak is nodig om te voorkomen dat tijdens hoogseizoen van winkeliers en de horeca de straten worden opgebroken.

Rijnkadehaven

De initiatiefgroep pakt in 2020 samen met de bewoners ook de revitalisering van de Rijnkade op. Als voorproef is het initiatief genomen om enkele boten met "staande mast" naar de steigers te halen. Ook de bewoners hebben hun huizen fraai verlicht. Er ligt tijdens de donkere dagen van december een sfeervol en sprookjesachtige Oude Rijn in het centrum van Bodegraven.

Advertentie

Categorieën