Logo kobr.nl
V.l.n.r.: Hennie Leijenaar, Gerie Nap, Jannie Nell, Corrie Boon.
V.l.n.r.: Hennie Leijenaar, Gerie Nap, Jannie Nell, Corrie Boon. (Foto: )

Vijf jubilarissen bij christelijk-maatschappelijke vrouwenvereniging Samen op Weg

WAARDER - Tijdens de algemene ledenvergadering van 13 februari in De Schouw te Waarder werden vijf dames van de christelijk-maatschappelijke vrouwenvereniging Samen op Weg in Waarder en Driebruggen vanwege hun al jarenlange lidmaatschap even extra in het zonnetje gezet.

Het ging om vijf jubilarissen, te weten de dames Corrie Boon (40 jaar lid), Marijke van Selm en Jannie Nell (beiden 45 jaar lid), Gerie Nap (50 jaar lid) en Hennie Leijenaar (60 jaar lid). Marijke van Selm kon helaas bij deze felicitatie niet aanwezig zijn, maar allen ontvingen uit handen van voorzitter Anneke de Zwart een fraai bloemetje. Uit deze lange lidmaatschappen kan en mag zeker de conclusie worden getrokken dat deze ruim zeventig leden tellende vereniging uit een trouwe groep bestaat.

Een beknopt stukje geschiedenis: al sinds 1946 komen er vrouwen uit Waarder en Driebruggen bijeen. In het begin waren zij aangesloten bij de Nederlands Christenvrouwenbond, de N.C.V.B. Na het samengaan met de Plattelandsvrouwen gingen ze verder als christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging Passage. De beweging bestond/bestaat uit maatschappelijk betrokken vrouwen voor wie het christen zijn en het uitdragen daarvan, onderling en naar de maatschappij, van grote waarde was en is.

Op 3 januari 2017 heeft deze groep uit Waarder en Driebruggen besloten om als zelfstandige vereniging verder te gaan onder de naam 'Samen op Weg'. Het is een vereniging met dezelfde doelen en grondslag, maar op een meer lokale schaal en mede daardoor een grotere maatschappelijke en onderlinge betrokkenheid.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Meer berichten