Voetbaluitslagen Bodegraven

Sport

ESTO wint opnieuw na winterstop

BODEGRAVEN - De 3-2 overwinning op het Rotterdamse COAL viel in de laatste seconde van de wedstrijd. ESTO haalde niet het niveau van vorige week, maar pakte wel de volle winst. COAL hoort eigenlijk niet thuis in de degradatiezone van de tweede klasse. Ze waren dan ook zeker een uur de bovenliggende partij, sterk aan de bal en getruct met opzichtige valpartijen binnen de 16-meter. Daar trapte de uitstekende scheids toch een keertje in. Zij hadden ook ‘Don’ Veenis tegen. De opzichtig geel geklede ESTO keeper was een nauwelijks te kloppen sluitpost. De twee tegendoelpunten waren absoluut onhoudbaar.

Volgende week zondag gaat ESTO in IJsselstein op bezoek bij VVIJ. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Verslag: Han Koevoets

Gelijkspel voor Zwammerdam

ZWAMMERDAM - De voetballers van Zwammerdam traden afgelopen zaterdag aan in Noorden tegen NSV'46 om hun derde plaats te verdedigen. Helaas zijn zij hier niet in geslaagd. Zij sloten de wedstrijd af met één punt, einduitslag 3-3. In de eerste helft was Zwammerdam de bovenliggende partij en met leuke combinaties legde die zijn wil op bij NSV'46. Na 20 minuten lag de bal in het Noordse net, 0-1. Na 40 minuten lag de bal na een vlotte aanval over links wederom in het Noordse net, 0-2. Vlak na de rust ging het de verkeerde kant op en scoorde NSV'46 zijn eerste goal na een dekkingsfout. In de 60e minuut maakte de Noordse spits het tweede doelpunt, 2-2. Daarna, in de 82e minuut, kreeg NSV'46 een terechte strafschop, 3-2. Gelukkig kregen de Dammenaren nog één bal in het net en werd de eindstand 3-3.

Zaterdag speelt Zwammerdam om 14.30 uur thuis tegen hekkensluiter Sportief.

Rohda’76 verslikt zich opnieuw in Bodegraven

BODEGRAVEN - Het lukt Rohda’76 maar niet om Bodegraven over de knie te leggen. Deze voetbaljaargang hielden de twee ploegen het in hun eerste ontmoeting op een remise (1-1). In de terugwedstrijd ging Rohda’76 weer de bietenbrug op: 3-2.

Derby’s brengen bij Bodegraven altijd bijzondere krachten naar boven. De roodhemden stijgen boven zichzelf uit. Daar heeft Rohda’76 niet altijd een passend antwoord op. Ook dit keer bleven de blauwhemden op het B.J. Suringacomplex weer met lege handen achter. Onnodig. Rohda’76 - spelend met rouwbanden vanwege het onverwachtse overlijden van clubman Jan Blijleven - kwam ‘per ongeluk’ op achterstand. Na een blessurebehandeling wilde Bodegraven een sportief gebaar maken door de bal terug te geven. Dat deed Jari Kwakkenbos iets te uitbundig. De geste belandde in het Rohda-doel: 1-0. Bodegraven herstelde die ‘vergissing’ en gaf Rohda’76 vrije doorgang om de 1-1 te maken.

Even daarna verkeek Rohda-goalie Nova Markarian zich op een schot van afstand van Casey Kwakkenbos: 2-1. In de tweede helft drong Rohda’76 aan en scoorde: 2-2. Een vrije trap van Jari Kwakkenbos op zo’n veertig meter van het Rohda-doel werd door niemand beroerd en stuiterde in het doel: 3-2.

Komende zaterdag 14 maart ontvangt Rohda’76 de nummer twee van de ranglijst: Alphense Boys. De wedstrijd op sportpark De Broekvelden begint om 14.30 uur.