Corona en de kinderen thuis...

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Sinds maandag 16 maart zijn de scholen gesloten en zijn de kinderen thuis. Voor iedereen een ingrijpende maatregel. Hoe ga je hiermee om als ouder en wat doe je om de sfeer thuis goed te houden?

Kinderen en jongeren kunnen heel verschillend reageren op de situatie. Op de website van cjgbodegraven-reeuwijk.nl staat veel informatie, advies en online training voor ouders. Ook via nji.nl is goede informatie te vinden.

Enkele tips die je kunnen helpen:

• Regelmaat en structuur zijn belangrijk voor kinderen. Maak een dagplanning en maak deze zichtbaar voor jonge kinderen door middel van plaatjes of tekening.

• Zorg voor afwisseling van bewegen, rust, leer-en beeldschermmomenten. Via de website mediaopvoeding.nl vindt u informatie over beeldschermtijd.

• Praat met je kinderen over de situatie, hoe ervaren de kinderen het?

• Je bent als ouder een belangrijk voorbeeld voor je kind hoe je met deze situatie omgaat.

Het CJG is bereikbaar. Neem bij opvoedvragen contact op met tel. 088-2542384 of stuur een mail naar opvoedbureau.mh@kwadraad.nl.

Speciaal voor jongeren

kijk op HoeZitDat.info voor meer informatie voor jongeren. Op deze site vind je een betrouwbaar antwoord op al je vragen over je o.a. het corona, je lijf, vriendschap, relaties en nog veel meer.

Over CJG

Of je nou jong of oud bent, kind, ouder, verzorger, opa of oma. Je kunt bij het Centrum voor Jeugd en Gezin kosteloos advies krijgen over het opvoeden en opgroeien van kinderen in alle leeftijden. Ook professionele opvoeders en anderen die met kinderen en/of hun ouders werken, kunnen bij hun terecht voor een luisterend oor, hulp en ondersteuning.