Logo kobr.nl

Werkzaamheden Nieuwerbrug

NIEUWERBRUG A/D RIJN - Februari heeft in het teken gestaan van de reconstructie van het plein bij het Wierickehuis en de aanliggende straten. Tevens heeft het hofje bij Graaf Florisweg nummer 10 een nieuwe uitstraling gekregen. Op het kruispunt met de Graaf Albrechtstraat is een zitbank geplaatst net als op het Wierickeplein. Vervolgens is het eerste deel van de Bruggemeesterstraat aangepakt. Dit is het deel tussen de tolbrug en de N458 Weijland. Na het opbreken is aan één zijde de trottoir aangebracht en nu wordt hard gewerkt aan de andere zijde. Eind week 13 zal het deel van de Bruggemeesterstraat tussen de tolbrug en de Graaf Florisweg opgebroken worden en weer opnieuw opgebouwd. Naar verwachting zal de Bruggemeesterstraat 10 april 2020 weer worden opengesteld. Na de Bruggemeesterstraat zullen we de werkzaamheden van fase 2B (Weijpoort) starten. Gedurende de werkzaamheden aan de Bruggemeesterstraat is verkeer niet mogelijk. Uitsluitend voetgangers en wandelende fietsers kunnen van de Bruggemeesterstraat tijdens de werkzaamheden gebruik maken. Tevens is tijdelijk de glascontainer in de Bruggemeesterstraat verwijderd. Er is een glascontainer beschikbaar bij de brandweer.

De ontwikkelingen en gevolgen van het coronavirus zijn niet in te schatten. René Veringa van Aannemingsbedrijf Van der Meer: “Onze medewerkers volgen de maatregelen van de RIVM op en trachten waar mogelijk de werkzaamheden op een ‘normale’ manier voort te zetten. Echter bestaat de kans dat hier verandering in komt, wanneer er nieuwe maatregelen worden ingesteld en/of men niet in staat is de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. We vragen uw begrip hiervoor.” 

Het inloopspreekuur is voor een onbekende tijdsduur komen te vervallen vanwege het coronavirus. Vragen? neem contact op via nieuwerbrug@vdmbv.com.

Meer berichten