Afbeelding

Sympany textielinzameling

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Sympany zamelt het textiel in onze gemeente in. Voor hen geldt dat er door de coronacrisis geen kledingstuk meer de deur uit gaat. Door de coronacrisis loopt de hoeveelheid van het ingezamelde textiel behoorlijk op. Toch kiezen zij ervoor om de textielcontainers in ieder geval voor de maand april open te houden, maar zij vragen wel of u het textiel thuis wilt bewaren en weer in de bakken wilt gooien als betere tijden zich aandienen.

De druk op de capaciteit van Sympany is echter enorm. Veel inwoners grijpen het voorjaarsseizoen aan om de kledingkast eens goed op te ruimen. Door de coronacrisis lijkt daar bovendien extra tijd voor vrij te zijn gekomen. Met elk kledingstuk dat bij Sympany in de containers terechtkomt, zijn zij normaliter blij, maar, eerlijk gezegd, nu even wat minder.

Al het ingezamelde textiel moeten zij opslaan, omdat er wereldwijd geen afzet is. Langdurige opslag van textiel, maakt de kwaliteit er helaas niet beter op en maakt het mogelijk zelfs onbruikbaar.. Dat zou enorm zonde zijn! Daarom wil Sympany een beroep doen op de inwoners: (1) bewaar uw kleding voorlopig thuis, (2) leg geen zakken naast een overvolle container en (3) gooi geen textiel bij het huishoudafval.

Sympany gelooft dat de organisatie deze periode doorkomt door continu naar de beste en meest duurzame oplossingen te zoeken samen met inwoners en gemeenten. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn waarbij zij het textiel weer goed kunnen verwerken, zal Sympany dit meteen melden. Dank voor het begrip!

Advertentie

Categorieën