Logo kobr.nl
Marjolein uit Gouda maakt een broekje
Marjolein uit Gouda maakt een broekje (Foto: )

Lots & Dots actief voor het goed doel

BODEGRAVEN - In Bodegraven is sinds oktober vorig jaar stichting Lots & Dots actief. Een groep van zeven vrijwilligers van 28 tot 68 jaar uit de regio maakt iedere week handgemaakte kleding voor baby's en kids tot 2 jaar. Dit doen zij om geld in te zamelen voor waardevolle uitjes voor ouderen. De stichting hoopt eind van de zomer het eerste uitje te kunnen organiseren van alle winst.

Oprichter Simone van der Neut-Wesdorp vertelt: “Lots & Dots staat voor meer dan alleen kinderkleding. Net zoals ik ben begonnen met naaien voor mijn eigen dochter Lotte, zo zijn generaties vrouwen mij al voor gegaan. Velen van hen hebben nog steeds de passie voor het maken van mooie dingen. Lots & Dots werkt samen met vrijwilligers die een ‘dot’ aan naaiervaring hebben." Eerst kwamen de vrijwilligers samen in het atelier in Bodegraven. Nu werken zij vanwege de coronamaatregelen vanuit huis en in kleine groepjes in het atelier.

"Het is een feest om samen te werken en dat straalt ook van de dames af! Onze collectie breidt steeds verder uit: van lange broekjes naar inmiddels ook korte broekjes, jurkjes en haarbandjes. En zelfs eigen wenskaarten. Ook daarmee steun je het goede doel." Ben je opzoek naar een leuk kraamcadeautje? Neem een kijkje op www.lotsendots.nl.

Beeld: Josée van Attekum

Meer berichten