Logo kobr.nl

AutoMaatje Bodegraven-Reeuwijk weer van start

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Vanaf 1 juni 2020 gaat AutoMaatje weer starten en kunnen ritten worden aangevraagd, net zoals voorheen.

Tijdens de ritten zijn er wel wat wijzigingen. Bij de vrijwilligers is de zitplaats van de vrijwilliger niet afgeschermd door kunststof platen zoals bij een taxi en om de 1,5 meter norm zoveel mogelijk toe te passen vervoeren de vrijwilligers één deelnemer per rit. Begeleiders van de deelnemer gaan op eigen gelegenheid naar de afspraak of met een extra rit van AutoMaatje. Deelnemers dragen een mondkapje tijdens de rit en zij moeten gezond zijn wat betreft corona.

De coördinator vraagt bij aanvraag van de rit naar de gezondheid van de deelnemer. De vrijwilliger belt de deelnemer een half uur voor aanvang van de rit met de gezondheidsvragen over corona. Dit om overdracht te voorkomen. Coördinator belt na matching van de rit naar de deelnemer wat de onkosten zijn zodat deelnemer met gepast geld kan betalen.

De rit wordt net als voorheen twee werkdagen van te voren aangevraagd via AutoMaatje. Een rit aanmelden kan via tel. 06-19860304 of e-mail automaatje@samvrijwillgers.nl.

Deelnemers die nu in het systeem van AutoMaatje staan, kunnen direct gebruik maken van AutoMaatje. Nieuwe deelnemers worden vanaf 1 augustus 2020 weer ingeschreven, omdat er wordt gestart met een kleine groep vrijwilligers. Zodra de overheid wijzigingen aanbrengt voor het openbaar vervoer zal AutoMaatje dit aanpassen.

Meer berichten