Afbeelding

Grootschalige flyeractie Rode Kruis

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Ook in Bodegraven-Reeuwijk zijn vrijwilligers van het Rode Kruis langs de horecagelegenheden gegaan om daar gratis posters langs te brengen waarop tips staan om veilig en goed geïnformeerd gebruik te maken van horeca. Ook werd er een poster uitgereikt met voorschriften voor handhygiëne. Op deze manier wil het Rode Kruis burgers goed informeren en tegelijkertijd de horeca een boost geven.

De posters zijn overal goed ontvangen en waren zeker welkom! Waar het mogelijk was werden de posters direct opgehangen. Een horecaondernemer vertelt: “We willen natuurlijk al langere tijd open. Het zijn zware maanden geweest. Nu we weer open mogen willen we natuurlijk dat dit wel op een veilige manier gebeurt. Het is fijn dat we nu een handreiking hebben om mensen te wijzen op afstand houden en handen wassen. Het is mooi hoe de vrijwilligers van het Rode Kruis zich hiervoor inzetten.”

Het Rode Kruis is niet alleen actief geweest met het flyeren. In Hollands Midden zetten vrijwilligers zich dagelijks in om Covid-19 (verdachte) patiënten te vervoeren van en naar het ziekenhuis, zij zetten zich in voor inwoners die ondersteuning nodig hebben bij het doen van boodschappen en bellen zij met eenzame mensen. Ook ondersteunen zij diverse gemeenten bij het contact leggen met eenzame ouderen. Een groot succes was de inzamelingsactie voor persoonlijke beschermingsmiddelen, waarbij door vrijwilligers uit Hollands Midden bij elkaar meer dan 6 miljoen middelen zijn ingezameld.

Dit doen zij met reguliere vrijwilligers, maar ook met vrijwilligers van Ready2Help. Ready2Help is een speciale groep burgers die zich vrijwillig kortdurend inzet om te ondersteunen bij een vraag. Renske van Dijk van het Rode Kruis vertelt: “Het is mooi om te zien hoe zoveel mensen zich direct hebben aangemeld bij het doen van een oproep. Of het nu gaat om boodschappen doen, het bezoeken van ouderen of het flyeren bij de Horeca; burgers staan klaar om te helpen. We doen dit samen. We krijgen leuke en enthousiaste reacties van Ready2Helpers die mee hebben gedaan. In een tijd als deze hebben we elkaar extra nodig. Het Rode Kruis is blij met iedereen die zich inzet!”

Afbeelding

Advertentie

Categorieën