Foto:

Een dagje meedraaien

Bodegraven

Afgelopen woensdag 4 mei stond bij Jumbo Langerak Raadhuisplein in het teken van de stagedag. Maar liefst 30 kinderen, verdeeld over 3 shifts, in de leeftijdscategorie van 4 – 12 jaar liepen stage bij de plaatselijke supermarkt. Van eierkoeken versieren tot jus d’orange tappen en van vracht vullen tot kassa draaien. Alle werkzaamheden vanuit de supermarkt kwamen tijdens de stage aan bod.

De kinderen kregen bij aankomst een T-shirt met daarop ‘werknemer van de toekomst’ en een leuk stageboekje, die de winkel zelf had gemaakt. In dit stageboekje stonden diverse opdrachten die de kinderen moesten uitoefenen, zoals verpakkingen zoeken, eierkoeken versieren en kassa draaien. Na afloop gingen alle kinderen met een prachtig Jumbo Langerak diploma naar huis. Uiteraard gingen de versgeperste jus d’orange en de versierde eierkoeken ook mee naar huis. 

De kinderen hebben allemaal enorm genoten van deze stagedag en zijn weer een stuk meer te weten gekomen over werken in de supermarkt. Hoe vul je de vracht? Waar worden de lege flessen opgeslagen? Hoe is het om achter de kassa te werken? Dit zijn een paar vragen die centraal stonden tijdens de stagedag. De kinderen vonden het erg leuk om een dag te werken en Jumbo Langerak heeft alvast haar werknemers van de toekomst leren kennen. 

Maxime van Mierlo van Jumbo Langerak Raadhuisplein kijkt met een hoop plezier terug op de afgelopen dag. “De kinderen hebben het enorm naar hun zin gehad tijdens de stage. Ze vonden vooral het kassadraaien erg interessant. Ze stelden een hoop vragen en waren erg geïnteresseerd in de werkzaamheden.” 

Meer berichten