Er is veel bezoek tijdens de Grande Opening van het uitgebreide en verbouwde Goedhart Motoren.
Er is veel bezoek tijdens de Grande Opening van het uitgebreide en verbouwde Goedhart Motoren. (Foto: )

Goedhart Motoren blijft doorlopend succesverhaal

Bodegraven

Als bij Goedhart Motoren zaterdagochtend half negen de deur van het slot gaat, wachten daar al vier motorrijders uit Groningen. Ze zijn vroeg vertrokken voor een bezoek aan de Grande Opening van het uitgebreide en verbouwde Bodegraafse motorenbedrijf. Het is tekenend voor de uitstraling van deze onderneming, die zich uitstrekt over heel Nederland. Gedurende de vijfdaagse Grande Opening van vorige week meldden zich meer dan 20.000 belangstellenden!

door Henri Stolwijk

Oprichter Berry Goedhart (63) begon het bedrijf eind jaren tachtig van de vorige eeuw in een schuurtje aan de Nieuwstraat. Nu, ruim 33 jaar later, behoort zijn onderneming tot de allergrootste motorbedrijven in Europa, met qua merken wellicht het breedste aanbod van allemaal. Je kunt dan ook gerust zeggen dat het bedrijf precies op de juiste plek staat: aan de Europaweg in . De typering ‘megastore’ is meer dan raak: inmiddels beschikt de onderneming over 6000 vierkante meter showroom en veel eigen parkeerruimte. Al was die parkeerruimte deze keer niet genoeg. Gelukkig bood de goede relatie met de omliggende bedrijven uitkomst tijdens deze extra drukke dagen. De terreinen bij de buren brachten net voldoende soelaas om de stroom in goede banen te leiden.

Succesverhaal

Van het schuurtje aan de Nieuwstraat naar de megastore aan de Europaweg is een ongekend en doorlopend succesverhaal, dat met bloed, zweet en tranen is gerealiseerd. Berry besefte van meet af aan dat service en aandacht de sleutelbegrippen zijn om klanten aan je te binden. Zijn staf selecteerde hij dan ook op die eigenschappen; ze vormen het diepgewortelde DNA van de onderneming. Anno 2022 werken bij Goedhart Motoren circa 40 fte-ers en bieden zzp-ers in tijden van grote drukte de helpende hand. 

Anderhalf jaar geleden kon Berry het pand van zijn buurman, voorheen Ford Van Bunningen, overnemen. Dat bood Goedhart Motoren de mogelijkheid om naast service ook het pand naar het gewenste niveau op te krikken. “Het gaf ons de kans onze ideeën en wensen op deze plek door te voeren,” zegt Berry. “We waren inmiddels veel te krap gehuisvest.” Na de uitbreiding voerde hij een ingrijpende verbouwing uit om de twee panden te verbinden. Er is nu een (ver)grote werkplaats voor het verzorgen van het onderhoud van de motoren van de klanten, die is voorzien van de meest moderne apparatuur. Een groot onderdelenmagazijn garandeert dat de noodzakelijke spullen altijd binnen handbereik zijn en geautomatiseerde bestelsystemen zorgen ervoor dat de voorraad op peil blijft. Schadeherstel wordt in eigen huis uitgevoerd.

Motorkledij en helmen

Zoon Joost Goedhart is inmiddels toegetreden tot het management. Hij heeft nieuwe elementen toegevoegd aan het bedrijf: zo is onder zijn leiding een efficiënte webshop gebouwd zodat klanten thuis op de bank hun spullen kunnen bestellen. Joost, die ook de scepter zwaait over de kledingafdeling en de eigen marketingafdeling aanstuurt: “We bieden mensen online dus vooral gemak. En we laten via de webshop zien hoe breed ons aanbod is, ook daarmee trekken we nieuwe klanten naar .”

Klanten kunnen hun hart inderdaad ophalen bij de rekken vol motorkledij, helmen zijn er in alle soorten en maten en diverse prijsklassen. Sinds de uitbreiding beschikt Goedhart Motoren ook over een Outlet Shop waar motorkleding tegen sterk gereduceerde prijzen wordt aangeboden.

Aanbod motorfietsen

De belangrijkste troef blijft natuurlijk het aanbod motorfietsen. Van meet af aan heeft Berry zijn strategie gebouwd op een zo groot mogelijke variëteit. Vandaag de dag is de onderneming officieel dealer van twaalf motormerken. “Motorrijders willen kunnen kiezen. Ze zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe modellen en ontwikkelingen. Wij zorgen er graag voor dat ze die hier ter plekke kunnen bekijken en aanraken.” 

Dat verklaart ook de enorme toestroom van klanten op normale zaterdagen en de speciale verkoopzondagen die nu en dan worden gehouden: bij Goedhart Motoren is altijd wat te zien. Honderden nieuwen motorfietsen van diverse merken staan in speciale merkenshops met een eigen identiteit, een gedeelte van de showroom wordt benut voor het aanbod occasions. Oudere exemplaren vinden vaak hun weg naar handelaren in binnen- en buitenland; door de jaren heen heeft Berry met zijn staf een groot internationaal netwerk opgebouwd. 

Familiebedrijf

Een bezoek aan de Bodegraafse motorenzaak is voor veel motorrijders uitgegroeid tot een uitje. Dankzij een andere ondernemende zoon van de oprichter, Robbert, van het gelijknamige restaurant, kan ook de inwendige mens worden versterkt. Ook deze service is door de jaren heen flink geprofessionaliseerd en uitgebreid. Al van jongs af aan bakten de zes kinderen Goedhart op zaterdag hamburgers en verkochten belegde broodjes aan de klanten. Waarmee maar gezegd is dat Goedhart Motoren ondanks de schaalgrootte toch vooral een familiebedrijf is.

Meer berichten