Afbeelding

Collectanten KWF langs de deuren met QR-code

Algemeen

 Bodegraven-Reeuwijk

KWF kiest als eerste goed doel in Nederland voor een volledig digitale huis-aan-huiscollecte. Daarmee wordt na 70 jaar de collectebus vervangen door een collectebord met iDEAL QR-code. Ook in Bodegraven-Reeuwijk gaan de vrijwilligers in de eerste week van september op pad met de nieuwe collecteborden.

Steeds minder mensen hebben contant geld in huis. Met de QR-code kunnen ze toch gemakkelijk doneren. Ook wordt het storten van contant geld bij de banken duurder en op steeds minder plekken mogelijk. Met deze innovatie maakt het KWF de collecte klaar voor de toekomst.

Net als een donatie in de collectebus is doneren via QR eenmalig, veilig en anoniem. Er worden geen gegevens bewaard. Collectanten hoeven ook niet meer met geld over straat; elke QR-gift staat meteen op de rekening van KWF. Met een persoonlijke QR-code kunnen collectanten op elk moment online zien hoeveel zij al hebben opgehaald.

KWF wil 4 tot 10 september aan huis collecteren. In Bodegraven-Reeuwijk zijn al jarenlang vele vrijwilligers actief. Jaarlijks halen zij bijna 20.000 euro op. Wilt u helpen? Aanmelden kan door een mail te sturen naar: kwf.bode.ree@gmail.com

Advertentie

Categorieën