Het team van De Zon nodigt je uit om kennis te maken.
Het team van De Zon nodigt je uit om kennis te maken.

Buurten bij de buren

Algemeen Human Interest

Zaterdag 24 september is het Nationale Burendag. In 2008 is deze dag in het teken van gemeenschap in de buurt in het leven geroepen en elk jaar zijn er meer buurten en organisaties die eraan meedoen. Kijk op Bodegraven-Reeuwijk zet een paar activiteiten op een rijtje.

Huis van Alles Waarder

Vanaf 11.00 uur is iedereen welkom om langs te komen in het Huis van Alles Waarder op de Meester Pieter van Vollenhovenstraat 16 in Waarder. De koffie en thee staat klaar om gezellig bij te praten met de mensen uit de buurt. Verder wordt een nieuw buurtkastje gepresenteerd, net als de plannen voor het plaatsen van een mozaïekbank voor het dorp. Daarnaast kun je een potje jeu-de-boules spelen op de nieuwe baan.

Open dag Hersteld Hervormde Kerk Waarder-Driebruggen

Van 13.00 uur tot 16.00 uur is het mogelijk om de Hersteld Hervormde Kerk van Waarder-Driebruggen te bezichtigen. Er zijn leden van de bouwcommissie aanwezig die u meer kunnen vertellen over de bouw van de kerk en een toelichting kunnen geven op de installaties, etc. Het adres is Keizersmantel 1 te Driebruggen. Allen zijn hartelijk welkom!

Open Dag De Zon - Bodegraven

Wat doe je als je 14 bent en je woont in Bodegraven? Waar kun je heen met je verhaal als het even niet zo lekker loopt? Wie helpt jou aan vrijwilligerswerk en leert je nieuwe dingen? Hoe ontmoet je mensen als je weinig vrienden hebt? Antwoord op al die vragen vind je bij De Zon. Precies dat is de kracht van een jongerencentrum! 

Nog altijd horen de mensen van De Zon: ‘In Bodegraven is niets te doen voor de jeugd.” Daarom schudt De Zon de boel graag een beetje wakker! Op Burendag kan daarom iedereen helemaal vrijblijvend tussen 16.00 en 18.00 uur even een bakkie doen of een drankje aan de bar nuttigen. En na 18.00 uur mag je gewoon blijven plakken. Zeker sceptische ouders zijn uitgenodigd! Gewoon eens kletsen met jeugd, andere ouders, vrijwilligers en natuurlijk de jongerenwerkers. 

De Zon laat zien waar het zo ontzettend goed in is. Voel jij een drempel? Dan ben je vast niet de enige. Juist die drempel wil De Zon wegnemen. Kom langs en zie hoe leuk, goed en vooruitstrevend het jongerencentrum is. Het zorgt voor begrip onderling, activiteiten, kennis delen, leren en organiseren. Deze kans mag je niet voorbij laten gaan!

Activiteiten in De Spil en Vijverhof

Het belooft een gezellige dag te worden in De Spil met optredens en demonstraties. ’s Ochtends geeft de linedancevereniging een optreden en ’s middags komen de dames van Twice a Lady zingen. Twice a Lady zingt Nederlandstalige nummers van de jaren 40 tot en met de jaren 70. Verder zijn er demonstraties in de beweegtuin en demonstraties van Combidans en Bewegen voor Ouderen.

In De Spil staan stands van verpleeghuis De Reehorst, de dagbesteding, de Alzheimer Vereniging, de seniorenvereniging, de handwerkclub, de Zonnebloem en de bewonersvereniging van Ravenhorst, Vrijhoef en Schouw. Bezoekers kunnen Japans biljarten, sjoelen of biljarten. Natuurlijk is ook gedacht aan de inwendige mens. Er staat koffie, thee en limonade klaar en de winkeliers van de Miereakker hebben gezorgd voor lekkere hapjes. 

Net als in De Spil (zie boven) is bij Vijverhoef in Bodegraven van alles te beleven.

Bezoekers kunnen ook op hun fiets stappen en de fietstocht We Bike 4 Alzheimer rijden. De Reehorst en Vijverhof zijn beide startlocatie tussen 8.00 en 15.00 uur en tot 18.00 uur een gezellig Fietspunt op de route van de eerste benefiet(s)actie We Bike 4 Alzheimer. Meedoen kost 15 euro per persoon. De opbrengst is bestemd voor de aanschaf van thematafels voor verpleeghuis De Reehorst. Deze tafels bieden de bewoners houvast wat betreft de seizoenen en de feestdagen. Opgeven kan via www.webike4alzheimer.nl.

Wijk ontwerpen bij Hortus Populus

Tussen 15.00 en 16.00 uur kunt u een nieuwe woonwijk met daarin een Hortus ontwerpen. Welke ideeën heeft u over een nieuwe woonwijk. Bedenkt u een groene wijk, met lokale groente en fruit? Wordt het een ontmoetingsplaats of speelwildernis? Of ontwerpt u een wijk met veel woningen en eigen parkeerplaatsen?

Heeft u geen zin om te ontwerpen, dan kunt u langskomen voor een rondleiding. Er zijn ook verschillende activiteiten voor kinderen.

De medewerkers van Zorgpartners Midden-Holland hebben ook zin in de activiteiten bij De Reehorst en Vijverhof.
Hoe groen zou jij een wijk ontwerpen? Ontdek het bij de Hortus Populus.